Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Neto dobit "AXA Grupe" porasla za 14% - Stabilan rast na svim poljima
Ukupni prihodi "AXA Grupe", koja u Srbiji posluje preko "AXA Osiguranja", u 2013. godini dostigli su 91,2 mlrd EUR, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u sedištu kompanije u Parizu. Neto dobit kompanije u prošloj godini porasla je za 14% u odnosu na godinu pre i iznosi 4,5 mlrd EUR, pa je Bord direktora predložio povećanje dividende po akciji za 13% u poređenju sa 2012. godinom, navedeno je u kompanijskom saopštenju.

- Zahvaljujući posvećenosti i angažovanju naših zaposlenih, ostvarili smo izuzetan rezultat u 2013. godini, koja predstavlja još jednu prekretnicu u ostvarenju ambicija "AXA Grupe". U svim linijama biznisa smo dobro poslovali i to nam je donelo visoke prihode. Zato je Bord direktora predložio da se poveća dividenda našim akcionarima - izjavio je Anri de Kastri (Henri de Castries), predsednik i izvršni direktor "AXA Grupe".

U oblasti osiguranja života i štednje, "AXA Grupa" ostvarila je premiju od 55,3 mlrd EUR, što je za 2% više nego na kraju 2012. godine. Dobro poslovanje u neživotnim osiguranjima potvrđuje ostvarenih 28,8 mlrd EUR premije, što je takođe 2% više nego godinu dana ranije. Poslovnu godinu "AXA Grupa" zaokružila je porastom od 8% u upravljanju imovinom.

"AXA Grupa" posluje u Srbiji od kraja 2010. godine. U prošloj godini, "AXA Osiguranje" je sa rastom premije od 97% postalo najbrže rastuća osiguravajuća kuća na tržištu, a u istom periodu kompanija je proširila svoje prisustvo u zemlji otvarajući nova prodajna mesta i povećavajući broj zaposlenih kojih sada ima više od 170, navedeno je u saopštenju AXA-e.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta