Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Besplatne akcije Telekoma 27. februara
Centralni registar hartija od vrednosti uplatiće u četvrtak, 27. februara, dividendu za sve građane koji imaju besplatne akcije Telekoma Srbije.

Kako se navodi saopštenju Centralnog registra hartija od vrednosti (www.crhov.rs), pravo na dividende imaće svi građani koji su na dan 8. decembar 2013. godine posedovali besplatne akcije Telekom Srbija.

Prema odluci Telekoma Srbije, građanima će na račun biti isplaćeno neto po oko 8,05 dinara međudividende po akciji.

Građani su u maju 2012. besplatno dobli po 31 akciju Telekoma Srbije, tako da će onima koji su zadržali taj paket na račun biti uplaćeno po 249,39 dinara.

Građani do srede, 26. februara, u ekspoziturama Poštanske štedionica mogu da provere prijavljeni račun za uplatu dividende ili, ako žele, da prijave novi račun.

Preko centralnog registra biće isplaćen neto iznos privremen dividende od 1,76 milijardi dinara.

Telekom Srbije će na osnovu međudividene akcionarima podelitu bruto iznos od 7,57 milijardi dinara.

Većinski vlasnik Telekoma je država Srbije sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, 14,95 poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.


Atlantik grupa: Profit 25 mil. EUR
Hrvatska prehrambena kompanija Atlantik grupa je u 2013. godini imala neto dobit od 25,6 miliona evra, saopštila je ta grupacija.
 
Prihodi Atlantik grupe od prodaje iznosili su prošle godine 664,6 miliona evra, što je 2,5 odsto više nego u 2012, dok je dobit pre isplate kamata i poreza (EBIT) uvećana 6,4 odsto i iznosila je 55,9 miliona evra.

"Usprkos otežanim uslovima poslovanja poslednjih nekoliko godina, naročito u regionu jugoistočne Evrope gde Atlantik grupa ostvaruje najveći deo prihoda, i u 2013. godini nastavili smo rast, ispunjavajući već šestu godinu za redom najavljena očekivanja", istakao je predsednik Uprave Atlantik grupe Emil Tadeski.

Najveći rast prihoda ostvaren je u Rusiji i ostalim zemljama Zajednice nezavisnih država (22,2 odsto), a na tom tržistu Atlantik grupa obebeđuje 5,9 odsto ukupnih prihoda od prodaje.

Na ključnim evropskim tržištim (Nemačka, Velika Britanija, Italija, Švajcarska, Austrija, Švedska i Španija), koja čine 11,7 odsto ukupnih prihoda od prodaje, ostvaren je rast od 8,7 odsto.

U Sloveniji, kao trećem po veličini tržištu, rast prihoda bio je 6,3 odsto.

U Hrvatskoj Atlantik grupa ostvaruje najveće prihode od prodaje - 24,8 odsto, a na drugom mestu je Srbija sa udelom od 24,1 odsto.

U vlasništvu Atlantik grupe u Srbiji su "Soko Štark", "Grand kafa" i "Palanački kiseljak".


Ugovoren novi posao Energoprojekta u Dubaiju vredan 3,25 miliona EUR
Energoprojekt Entel a.d. je u februaru tekuće godine zaključio novi značajan konsultantski ugovor u UAE. U Dubaiju je sa investitorom DEWA (Dubai Electricity and Water Authority) zaključen ugovor o "Konsultantskim uslugama na izgradnji trafo stanice 400/132 kV i pripojnih dalekovoda". Vrednost zaključenog ugovora iznosi 3,25 miliona EUR.
Rok za realizaciju projekta je 43 meseca.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta