Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kruševačka "Zvezda" ponovo šije, sada za "Monu"
U konfekciji "Zvezda" u Kruševcu, koja se odlaskom 148 od 153 radnika gotovo ugasila, danas je, posle dva i po meseca, ponovo pokrenuta proizvodnja.

Zbog ugovorenih poslova sa modnom kućom "Mona", a reč je u uslužnom šivenju pantalona ukupne vrednosti oko 5.000 evra, ponovo je angažovano 40 radnika, od kojih trećinu čine zaposleni koji su nedavno napustili preduzeće uz otpremnine.

Prema rečima direktora "Zvezde" Milorada Ilića, u narednih mesec dana biće sukcesivno angažovano novih 40 radnika, a ovi poslovi će, kako je rekao, pokriti troškove režije, plata i doprinosa zaposlenih.

Ukoliko se ispoštuje rok i ako kvalitet bude zadovoljavajući, očekuju se novi, mnogo veći poslovi sa ovom modnom kućom, tvrdi Ilić, koji smatra da suština angažovanja novih i starih radnika predstavlja uvod u uspešnu privatizaciju.
"Ako fabrika radi, mi ćemo zaintresovati potencijalnog investitora za širu saradnju, ali i za samu privatizaciju", rekao je on novinarima.

Radnica Marina Milutinović, konfekcijski tehničar, posle 15 godina "staža" na birou za zapošljavanje pronašla je posao u struci.
"Kada je usledio poziv nisam mogla da verujem, posebno zato što je reč o poslu u struci. To sam volela, to sam i završila, i stvarno mi je drago što mogu da radim ono što volim. Ja sam ovde od ponedeljka, prošla sam kroz sve pogone, nije ništa strašno", rekla je Tanjugu Milutinović.

Posle hemijske industrije "Župa", koja je takođe posle isplate otpremnina većini zaposlenih ponovo angažovala 70 ljudi, to se sada dogodilo i sa konfekcijom "Zvezda", kaže gradonačelnik Bratislav Gašić.
"Napravili smo dugoročan ugovor sa "Monom", prvih 40 radnika je na poslu i nadamo se da će se u narednih mesec dana zaposliti još njih 40", rekao je Gašić prilikom obilaska pogona "Zvezde".

Potraživanja ovog preduzeća iznose 340 miliona dinara, a procenjena vrednost je 250 miliona dinara.
Prošle godine, fabrika je iskazala gubitak od 72 miliona dinara, a preko 90 odsto gubitka čine plate i doprinosi zaposlenih.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta