Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Povećan kapacitet prerade "Rudnika bakra Majdanpek"
U Flotaciji "Rudnika bakra Majdanpek" proradilo je dopunsko postrojenje, odnosno četvrta sekcija. Zahvaljujući njoj kapacitet prerade se povećava oko 15%, što je izuzetno važno za rezultate ovog pogona, dok ne počnu da rade nove flotacijske mašine koje ovih dana u delovima pristižu u Majdanpek, javlja RTV "Bor".

Ulaganja su bila veoma mala, ističu rukovodioci "Rudnika bakra Majdanpek", a sve su uradili radnici mašinskog i elektro održavanja, zajedno sa ljudima iz same proizvodnje. Ovaj deo pogona nije radio od početka 2001. godine, mada je nakratko puštan kao probno postrojenje za preradu polimetalične rude "Čoka Marina".


Ugovoren novi posao Energorpojekta u Gani vredan 26,3 miliona USD
Energoprojekt Ghana Ltd., ino kompanija Energoprojekt Visokogradnje a.d., potpisala je sredinom marta tekuće godine ugovor za projektovanje i izgradnju objekta Ghana Airport Cargo Centre - kargo centra na aerodromu u Akri.
Sa investitorom Ghana Airport Cargo Centre Ltd., zaključen je ugovor za projektovanje i izvođenje radova po sistemu "ključ u ruke", vredan 26,3 miliona USD. Rok za realizaciju projekta je 19 meseci.


Povratak Pireusa na tržišta
Pireus banka je saopštila da je 18. marta uspešno formirala cenu i plasirala na međunarodna tržišta dužničkog kapitala trogodišnju prioritetnu obveznicu.

Obveznica je u vrednosti od 500 miliona evra sa godišnjom fiksnom stopom od pet odsto.

Putem te emisije, Pireus banka se vratila na međunarodna tržišta dužničkog kapitala posle skoro pet godina, i time je diversifikovala svoja sredstva finansiranja i opravdala izglede banke i grčke privrede, kao i poverenje u njih.

Interesovanje za obveznicu je bilo znatno veće od očekivanog, budući da je potražnja investitora premašila nivo od tri milijarde evra za samo nekoliko sati prijave.

U toj transakciji je učestvovalo više od 240 institucionalnih investitora iz 25 država, što je potvrda da je kreditni aranžman Pireus banke privlačan međunarodnoj investicionoj zajednici, navodi se u saopštenju banke.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta