Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Voda Vrnjci" zabeležila rast prihoda 7%
Ukupni poslovni prihodi kompanije "Voda Vrnjci" dostigli su 1,86 milijardi dinara što je za nepunih 7% više u odnosu na godinu ranije. Usled većeg porasta bilansne pozicije ostalih rashoda (423 miliona dinara), poslovna dobit je iznosila tek 7,5 miliona dinara naspram 55 miliona koliko je ostvareno u 2012, saopštila je kompanija juče putem Beogradske berze.

Krajnja neto dobit je bila na nivou niskih 3 miliona dinara, za čak 86% niže u odnosu na prethodnu godinu.

Akcije "Vode Vrnjci" od početka godine beleže pad od 20 procenata i na trenutnoj ceni od 4.800 dinara cela kompanija se vrednuje na 551 milion dinara (4,75 mil EUR).


Merkur ipak izbegao stečaj
Slovenački lanac prodavnica tehničke robe Merkur neće završiti u stečaju pošto je i poslednja banka pristala na reprogramiranje njegovih dugova.

Time se stvaraju uslovi da se u budućnosti sačuva "zdravo jezgro" firme.

Banka Koper je uoči isteka roka dala saglasnost na uslove za reprogramiranje Merkurovog duga, kako bi sprečila da nekad moćna trgovačka kompanija završi u stečaju, prenose slovenački mediji.

Računa se da će Merkur posle restrukturiranja zadržati 1.800 zaposlenih, što je znatno manje u odnosu na pre nekoliko godina kada je doživljavao ekspanziju, sve do početka privredne krize koja je naročito pogodila slovenačke građevinare kojima je Merkur bio glavni dobavljač.

Pre Banke Koper sve su ostale banke pristale na dvogodišnji moratorij otplate glavnice na Merkurove kredite i produženje roka za isplatu glavnice na 12 godina.

Merkur posluje i u Srbiji, gde ima tri prodajna objekta - dva u Beogradu i jedan u Novom Sadu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta