Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Turci sve bliži kupovini Čačanske - Halk banka podnela svu dokumentaciju potrebnu za preuzimanje
Turska Halk banka bliži se kupovini 76,7% kapitala Čačanke banke.

Izvor "Blica" kaže da su Turci Narodnoj banci Srbije podneli svu potrebnu dokumentaciju za kupovinu ove srpske banke i da je pitanje dana kada će centralna banka odobriti preuzimanje. O ceni se još nije pregovaralo, a od detalja se zna da Turci u Čačanskoj banci kupuju državni udeo 28,4%, te udele Evropske banke za obnovu i razvoj, Međunarodne finansijske korporacije IFC i Beogradske banke u stečaju.

Halk banka je zainteresovana i za preuzimanje svih filijala Čačanske banke, koja zapošljava 392 radnika.

Čačanska banka je prošle godine poslovala pozitivno i krajem prošle nedelje na Beogradskoj berzi vredela je oko 27 mil EUR. Halk banka je u Turskoj peta po veličini i od 2008. godine je banka sa najvećom stopom rasta u Evropi. U matičnoj zemlji ima 850 filijala i kapital od 65 mlrd USD.


Prodaja imovine šećerane
Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju pokretne imovine Prve srpske fabrike šećera "Dimitrije Tucović 1898" u stečaju, putem javnog prikupljanja ponuda.

Na podaju je ponuđeno 27 celina pokretne imovine, koja se nalazi u Padinskoj Skeli. Najvrednija celina je sušara za rezance repe, koja je procenjena na 64,69 miliona dinara, rotaciona sušara za šećer, procenjena na 10,06 miliona, i rezalice za repu koje su procenjene na 5,51 miliona dinara.

Procenjena vrednost nije ni na koji način obavezujuća za ponuđače, a rok za otkup prodajne dokumentacije je 22. april. Javno otvaranje ponuda biće održano 29. aprila, u postorijama Agencije za privatizaciju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta