Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Rast industrije 1,2 % u 2014.
Industrijska proizvodnja u Srbiji je februara bila za 1,1 odsto veća nego istog meseca prošle godine, dok je u odnosu na prosek 2013. bila manja za 11,2 odsto.

U periodu januar-februar 2014. ostvaren je rast industrijske proizvodnje od 1,2 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

U februaru ove godine, posmatrano po sektorima, u odnosu na isti mesec 2013, rast je zabeležen u sektoru snabdevanje strujom, gasom, parom i u klimatizaciji od dva odsto, kao i u preradjivačkoj industriji od 1,1 odsto, dok je pad ostvaren u sektoru rudarstvu od 0,4 odsto.

Gledano po namenskim grupama, u februaru ove u odnosu na februar prethodne godine, rast je registrovan kod intermedijarnih proizvoda, osim energije, kao i kod trajnih proizvoda za široku potrošnju (po 3,2 odsto), dok je kod energije i kapitalnih proizvoda taj rast po jedan odsto.

Pad je zabeležen kod netrajnih proizvoda za široku potrošnju (0,9 odsto).

Kako je naveo RZS, obim industrijske proizvodnje u februaru 2014. godine u poredjenju sa istim mesecom 2013. porastao je kod 16 oblasti, koje u strukturi industrijske proizvodnje učestvuju sa 73 odsto, a u padu je kod 13 oblasti.

Februarskom rastu industrijske proizvodnje najviše su doprineli proizvodnja osnovnih metala, motornih vozila, prikolica, prehrambenih proizvoda, električne opreme i električne energije.


Energoprojekt gradi kargo u Gani
Građevinska firma Energoprojekt potpisala je ugovor u Gani za projektovanje i izgradnju kargo centra na aerodromu u Akri, saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi, vrednost posla je 26,3 miliona dolara.

Ugovor je polovinom marta potpisala firma Energoprojekt Gana Ltd, ino kompanija Energoprojekt - Visokogradnje, sa investitorom "Ghana Airport Cargo Centre Ltd", za radove po sistemu "ključ u ruke".

Rok za realizaciju projekta je 19 meseci, objavljeno je na sajtu Energoprojekta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta