Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Finski PKC će u Smederevu zaposliti 1.500 ljudi
Grad Smederevo i finska kompanija "PKC Wiring Systems Oy" potpisali su danas ugovor o iznajmljivanju hale za proizvodnju kablova u autoindustriji, površine 20.000 metara kvadratnih u gradskoj industrijskoj zoni, izjavila je Tanjugu gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Ona je dodala da je Grad Smederevo preuzeo obavezu da izgradi halu površine 20.000 metara kvadratnih, koja će Fincima biti iznajmljena na 10 godina, za 3,2 evra po metru kvadratnom.
"Otvaranje "braunfild" investicije je 6. marta, raspisan je konkurs za 300 radnika, a do sada je primljeno 40 radnika", navela je Avramović.

Ona je napomenula da je vrednost investicije sedam miliona evra, a na kraju će biti zaposleno 1.500 radnika.

Memorandum o razumevanju između Republike Srbije, Grada Smedereva i predstavnika finske kompanije potpisali su u oktobru prošle godine, prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, i predsednik Upravnog odbora finske kompanije "PKC Wiring Systems Oy" Juha Torniainen.

PKC grupa iz Finske je, nakon potpisivanja Memoranduma, saopštila da je donela odluku da će nova fabrika za proizvodnju kablovskih sistema u Smederevu biti u službi zadovoljenja potreba postojećih i potencijalnih novih kupaca kompanije u Evropi.

Nova fabrika će doprineti povećanju konkurentnosti PKC-ovih proizvoda i usluga, a biće organizovana kao fabrika sa velikom troškovnom efikasnošću. Cilj je da se transfer proizvodnje iz postojećih fabrika kompanije u Evropi izvrši u novu fabriku u Srbiji tokom 2014.godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta