Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodaja akcija Imleka u vlasništvu Akcionarskog i PIO Fonda
Agencija za privatizaciju će se uključiti u trgovanje na Beogradskoj berzi i početi sa prodajom akcija Imleka u vlasništvu Akcionarskog fonda i Republičkog fonda za PIO.

Reč je o prodaji Imlekovih 120.456 akcija Akcionarskog fonda i Imlekovih 17.764 akcija Republičkog fonda za PIO, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Trgovanje će se odvijati u skladu sa Pravilima poslovanja Beogradske berze i Zakonom o tržištu kapitala.


NIS: Za trećinu veća prodaja naftnih derivata u 2013.
Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIS) danas je usvojio izveštaj o poslovanju kompanije u prošloj godini u kojoj je obim prodaje naftnih derivata bio veći gotovo za trećinu u poređenju sa prethodnim periodom.

Predsednik Odbora direktora NIS-a Vadima Jakovljeva izjavio je da je u kompaniji razvijen i implementiran čitav niz mehanizama kojima je omogućeno da se zadrže postojeći kupci i da se aktivno pridobiju novi.
"Rezultati rada u ovoj oblasti omogućili su NIS-u da u dosta složenim makroekonomskim uslovima tokom 2013. godine poveća obim prodaje naftnih derivata gotovo za trećinu u poređenju sa prethodnim periodom", rekao je Jakovljev, saopštio je NIS.

On je napomenuo da je značajnu ulogu u rastu veleprodaje i maloprodaje imalo i poboljšanje kvaliteta proizvedenih derivata, kao i uvođenje novih vrsta goriva u proizvodni program kompanije.

U saopštenju je napomenuto da je Odbor direktora razmotrio tekući status realizacije energetskih projekata NIS - monetizaciju prirodnog gasa kroz izgradnju kogeneracionih postrojenja na ležištima kompanije, tok pripremnih radova za izgradnju Termoelektrane- toplane Pančevo, politiku kompanije u oblasti povećanja energetske efikasnosti u proizvodnji, kao i projekte iz domena razvoja alternativne energetike.

Menadžment NIS-a je članovima Odbora direktora predstavio korporativnu Komercijalnu politiku kojom se definišu principi rada kompanije u veleprodaji i maloprodaji, izgrađivanja odnosa sa kupcima, kao i realizaciju programa lojalnosti i fleksibilne cenovne politike, navedeno je u saopštenju.


Prodat deo imovine KMG Trudbenik
Deo nepokretne imovine preduzeća za projektovanje i građenje "KMG Trudbenik" prodat je beogradskoj firmi za trgovinu i inženjering "Jugodrvo holding" a.d.

Trudbenik je prodat metodom javnog nadmetanja i u organizaciji Centra za stečaj Agencije za privatizaciju.

Prema saopštenju Agencije za privatizaciju, prodata nepokretnost "KMG Trudbenika" je garsonjera, korisne površine 22 metra kvadratna, u zgradi za kolektivno stanovanje u Njegoševoj uici u Beogradu, koju je "Jugodrvo holding" kupilo po početnoj ceni od 3.190.000,00 dinara


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta