Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
RTB "Bor" povećao proizvodnju bakra, zlata i srebra
Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor" objavio je u utorak (15. aprila 2014. godine) da je u prvom kvartalu ove godine proizvedeno 9.200 tona katodnog bakra i da je proizvodnja zlata i srebra bila veća od plana.

- Kao što je i planirano, u periodu januar-mart 2014. godine, u basenskim rudnicima otkopano je 4,44 miliona tona rude, a preradom je dobijeno je 9.686 tona bakra u koncentratu - naveli su u najvećem srpskom proizvođaču bakra i plemenitih metala.

U RTB ocenjuju da su do ovih rezultata doveli bolja organizacija posla, veća raspoloživost rudarske mehanizacije i njeno bolje vremensko iskorišćenje.

- U prvom kvartalu ove godine RTB "Bor" je ostvario izvoz u vrednosti 28,4 mil EUR i nalazi se u 'zlatnoj sredini' na listi najvećih srpskih izvoznika koju je početkom aprila objavilo Ministarstvo finansija - navedeno je u saopštenju.


ENHL modernizuje pančevačku prugu
Energoprojekt Niskogradnja će na modernizaciji Pančevačke pruge angažovati u naredne tri godine 200 radnika i 120 mašina, a radovi će biti pojačani u aprilu.

Rusi su toj beogradskoj kompaniji prošle nedelje uplatiti i avans u iznosu od 10 odsto vrednosti ugovora, saopštile su Železnice Srbije.

Energoprojekt Niskogradnja, koja će u okviru modernizacije i elektrifikacije drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, izvoditi zemljane radove, izgradnju zgrada i malih inženjerskih objekata.

Učešćem u ovom projektu Energoprojekt Niskogradnja se kvalifikuje da konkuriše i na drugim međunarodnim tenderima koje organizuje ruska kompanija "RZZD Internešnl", zajednička je ocena Energoprojekt - Niskogradnje i "RZZD Internešnl", koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju srpskih železnica.

Modernizacija pančevačke pruge jedan je od pet projekata modernizacije srpskih železnica, koji se finansira iz ruskog državnog kredita.

Nakon završenih tenderskih procedura, sredinom marta "RZZD Internešnl" i Energoprojekt Niskogradnja potpisali su podizvođački ugovor vredan 16 miliona dolara, a Rusi su ovoj beogradskoj kompaniji prošle nedelje uplatiti i avans u iznosu od 10 odsto vrednosti ugovora.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta