Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Pošta Srbije" ostvarila dobit od 725 miliona dinara u prvom kvartalu 2014.
"Pošta Srbije" je u periodu januar-mart 2014. ostvarila dobit od 725,4 miliona dinara, što je više za 66,8% u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je u petak (25. aprila 2014. godine) iz tog preduzeća.

Neto dobit je u tom periodu iznosila 672,2 miliona dinara, što je rast od 38,6% u odnosu na isto vreme 2013, navodi se u Izveštaju o poslovanju za prva tri meseca ove godine, koje je usvojio Nadzorni odbor "Pošta Srbije".

Na sednici je usvojen i Izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja za period januar-mart 2014. godine, uz izraženo zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, koji uveliko nadmašuju one iz istog perioda prethodne godine, a koji su inače bili rekordni.

Kako navode u "Pošti", puna pažnja posvećena je racionalizaciji poslovanja i kontroli troškova, o čemu svedoči i podatak da su poslovni rashodi manji za 8,7" od planiranih.

U posmatranom periodu je realizovano 126,5 miliona usluga, čime je plan premašen za 10,8, a prošla godina nadmašena za 11,4%.

Pošta je u prva tri meseca 2014. godine investirala 950,7 miliona dinara, najvećim delom u opremanje regionalnih poštansko-logističkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, što je preduslov za uvođenje automatizovane prerade pošiljaka.

Ovaj rezultat "Pošta Srbije" ostvarila je u najoštrijoj tržišnoj utakmici sa 49 konkurenata u osnovnoj delatnosti, navodi se u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta