Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
“14. oktobar“ proizvodi za Kineze
Kruševački “14. oktobar“ potpisao je prvi ugovor o saradnji sa kineskom kompanijom "Xi An Sg Imp&Exp Trading".

Rukovodstvo industrije mašina i komponenti "14.oktobar" iz Kruševca potpisalo je prvi ugovor sa kineskom kompanijom "Xi An Sg Imp&Exp Trading" o proizvodnji čeličnih stubova i osovina, a direktor te kompanije Dragi Nestorović kaže da je to samo početak saradnje dve firme.

"O većim ugovorima razgovaraćemo posle realizacije već dogovorenih poslova", rekao je danas Tanjugu Nestorović.

Povodom ugovora potpisanog krajem prošle nedelje on je podsetio da je ta kineska kompanija zaintresovana za mnogo veću saradnju sa kruševačkom fabrikom i da se ukupan iznos budućih poslova procenjuje na oko 15 miliona evra.

Nestorović je naveo da je ukupna vrednost potpisanog ugovora 970.000 dolara i da predstavlja samo početak saradnje dve firme.

Iako je fabrika ranije sarađivala sa Kinezima u domenu vojne industrije, Nestorović je ukazao da se sada prvi put obratila kineska firma sa konkretnim zahtevima u civilnom sektoru.

Nestorović je ranije kazao da bi za celokupan posao bilo angažovano 300 radnika, i to pre svega u delu fabrike koji je najmanje uposlen - u mašinskoj obradi.

Između ostalog, planira se proizvodnja oko 75 osovina, a proizvodnju će, kako je objasnio, finansirati kupac davanjem avansa od 40 odsto.

Plan proizvodnje 14.oktobra za 2014. godinu iznosi 1,2 milijarde dinara, rekao je tada Nestorović i ukazao da posao sa kineskom kompanijom pokazuje da 14.oktobar ima tržište i mogućnost da opstane


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta