Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Domaćim firmama Alpinin most preko Morave
Železnice Srbije će danas potpisati ugovor vredan 2,5 miliona evra sa konzorcijumom srpskih firmi Goša FOM i Mostogradnja o nastavku izgradnje železničkog mosta preko Velike Morave na Koridoru 10, gde je bila angažovana austrijska Alpina, koja je bankrotirala.

Očekuje se da radovi na izgradnji novog mosta traju šest meseci, saopštile su Železnice Srbije.

Ugovor će potpisati generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović i predstavnici Goše FOM iz Smederevske Palanke i Mostogradnje iz Beograda.

Srpske železnice su uspele da u najkraćem roku prevaziđu problem koji je nastao nakon bankrotstva Alpine, navedeno je u saopštenju.

Novi čelični most biće dvokolosečan, dug 322,5 metara i težak 2.400 tona, a gradi se u okviru radova na izgradnji nove dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin duge 10,2 kilometra.

Nakon što je dobijena saglasnost Evropske investicione banke (EIB) na izbor najpovoljnijeg ponuđača stekli su se uslovi za potpisivanje ugovora, rečeno je Tanjugu u Železnicama Srbije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta