Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Delta" ostvarila promet od 193 mil EUR u prvom kvartalu 2014. - Kompanija najavila ulaganja u poljo
"Delta Holding" je od januara do aprila ove godine ostvario ukupan promet od 193 mil EUR, a operativni profit je u istom periodu iznosio 16,1 mil EUR.

Na konferenciji za novinare, potpredsednik te kompanije Dejan Jeremić je izjavio da je u budžet Srbije, po osnovu poreza i doprinosa, uplaćeno oko 36 mil EUR.

Najbolje rezultate u prvom kvartalu ove godine ostvario je "Delta Agrar", koji je imao rast od 72%. Vrednost izvoza te kompanije od januara do aprila iznosi 7,5 mil EUR, a najveći plasman proizvoda je bio u Rusiju i Evropsku uniju.

U ovoj godini započeta je i izgradnja nove hladnjače na imanju Podunavlje u Čelarevu kapaciteta 6.000 tona, a vrednost te investicije je 6 mil EUR. Kako je naveo Jeremić, kada bude završena ova druga faza, ukupan kapacitet hladnjače će dostići 12.000 t.

"Delta Agrar" je zasadio prvi hektar klupske jabuke pink lady. Ta kompanija ima ekskluzivno pravo uzgoja ove sorte klupske jabuke u Srbiji, kao i pravo ekskluzivne distribucije za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

- Zasadili smo prvi hektar najpoznatijeg svetskog brenda jabuke. Po prvi put na legalan način je posađena klupska sorta pink lady u našoj zemlji. Saradnja sa "Pink Lady Europa" omogućava nam da uđemo u najpoznatije trgovinske lance – istakao je Jeremić.

Predsednik "Delte" Miroslav Mišković se na skupu osvrnuo na značaj ulaganja u poljoprivredu, i napomenuo da je o tome govorio i na sastanku privrednika i premijera Aleksandra Vučića.

- Srbija na svom plodnom zemljištu ne bi trebalo da gaji merkantilnu pšenicu ili merkantilni kukuruz. Država bi trebalo da usmerava proizvođače na poljoprivredne kulture koje su tražene u svetu i da im ukaže gde ih je u našoj zemlji najpogodnije gajiti. "Delta Agrar" će obezbediti svim zainteresovanim poljoprivrednicima sadnice i tehnologiju rada. Od svih individualnih proizvođača jabuka, sa kojima potpišemo ugovor, otkupićemo ceo rod u narednih 15 godina – izjavio je Mišković.

Prvi čovek "Delte" je istakao da će oni obezbediti tržište i da garantuju da će poljoprivrednici sa jednog hektara godišnje prihodovati 12.000-15.000 EUR.

Kako je rekao potpredsednik "Delte", i drugi sektori kompanije dobro su poslovali - "Yuhor", "Danubius" i "Florida" ostvarile su rast od 19% u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2013.

Miroslav Mišković i Dejan Jeremić

- Kada je reč o izvozu mesa, a posebno u region Rusije, moći ćemo značajno da se pohvalimo u trećem kvartalu ove godine. U "Danubiusu" pokrećemo liniju za kratku testeninu - RAVA, u koju će biti uloženo 1,6 mil EUR - izjavio je Dejan Jeremić.

Jeremić je najavio da će u julu ove godine početi izgradnja distributivno-logističkog centra u Staroj Pazovi.

Iz beogradske kompanije su najavili i izgradnju poslovne zgrade, ritejl parka u Novom Sadu i šoping mola u Beogradu.

Mišković je izjavio da je "Delta holding" u pregovorima sa dve do tri kompanije iz Amerike o tome da postanu zastupnici njihovih brendova u Srbiji, ali nije naveo o kojim se kompanijama radi.

Ukupna davanja za društveno-odgovorno poslovanje u prvom kvratalu, kako kažu u "Delti", iznosila su 300.000 EUR. Kompanija planira da početkom jula počne izgradnju Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta