Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sberbanka u plusu 9,5 mil. EUR
Sberbanka Srbije saopštila je danas da je 2013. godinu završila sa profitom od 9,5 miliona evra (1,074 milijarde dinara).

Kako se navodi, ukupna aktiva te banke na kraju prošle godine dostigla je 868 miliona evra (99 milijardi dinara), a plasman kredita je zadržao nivo od 300 miliona evra (34 milijardi dinara) za stanovništvo i 371 miliona evra (37 milijardi dinara) za privredu.

Dodaje se da je 2013. platni promet u ruskim rubljama, koji je potpuna novost u bankarskim uslugama na srpskom tržištu, dostigao 1,1 milijardu rubalja.

U saopštenju se ističe da je predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije Valerij Ovsjanikov, rekao da je u 2013. godini ta banka rebrendirali celu mrežu ekspozitura i trenutno je 50 odsto ekspozitura u potpunosti renovirano u skladu sa Sberbank korporativnim standardima.

"Naši planovi u 2014. su usmereni na daljnji razvoj i organski rast koji će se postići kontinuiranim povećanjem broja ekspozitura u bliskoj budućnosti. Mi smo tu da ostanemo, da rastemo i da budemo blizu naših klijenata, tako da možemo reagovati brzo i fleksibilno na njihove potrebe", kazao je on.

Najveća banka u Rusiji Sberbanka, krajem 2012. je počela da posluje u Srbiji preuzevši Folksbanku (Volksbanku).

U saopštenju se navodi da Sberbanka Rusije poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora i ključni je davalac kredita nacionalnoj ekonomiji i najveći držalac depozita u Rusiji. Osnivač i najveći akcionar je Centralna banka Rusije u čijem je vlasništvu 50 odsto kapitala banke plus jedna akcija s pravom glasa.


Smanjena dobit Poštanske štedionice
Banka "Poštanska štedionica" objavila je u četvrtak da je u 2013. godini imala dobitak od 130,6 miliona dinara, što je značajno manje nego godinu dana ranije, kada je dobitak bio 902,3 miliona dinara.

U godišnjem finansijskom izveštaju o poslovanju "Poštanske štedionice" navedeno je da je ukupna aktiva banke na kraju 2013. godine bila 99,6 milijardi dinara milijardi dinara, što je za oko 24 milijarde dinara više nego na kraju 2012.

Kapital banke je na kraju prošle godine bio 12,5 milijardi dinara, odnosno za oko 200 miliona više nego godinu dana ranije.

Ukupne obaveze banke iznosile su oko 87,1 milijardu dinara, što je za oko 24 milijade dinara više nego na kraju 2012.

"Poštanska štedionica" je u državnom vlasništvu i prošle godine preuzimala je deo imovine, obaveza i depozita propalih banaka - Razvojne banke Vojvodine i Privredne banke Beograd, a u 2012. i obeveze Nove Agrobanke.


Prijavite potraživanja prema preduzećima u restrukturiranju
Agencija za privatizaciju obaveštava poverioce subjekata privatizacije u restrukturiranju da su, u skladu sa članom 2. Zakona o izmeni Zakona o privatizaciji ("Službeni glasnik RS", broj 51/2014) koji je stupio na snagu 13. maja 2014. godine, dužni da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona Agenciji za privatizaciju dostave zahtev za isplatu potraživanja sa rešenjem o izvršenju, izvršnom ispravom i drugim dokumentima kojima dokazuju svoje potraživanje prema subjektu privatizacije u restrukturiranju, radi evidentiranja potraživanja.

Obrazac zahteva koji poverioci mogu koristiti nalazi se na zvaničnoj internet prezentaciji Agencije za privatizaciju na adresi:
http://www.priv.rs/upload/document/obrazac_zahteva_za_isplatu_potrazivanja.pdf

Spisak subjekata privatizacije u restrukturiranju nalazi se na zvaničnoj internet prezentaciji Agencije za privatizaciju na adresi:
http://www.priv.rs/upload/document/spisak_subjekta_priv_rest.pdf

Rok za podnošenje zahteva ističe 12.6.2014. godine. Zahtevi se podnose Agenciji za privatizaciju poštom ili predajom na pisarnicu, u zatvorenoj koverti, sa natpisom:

"ZAHTEV ZA ISPLATU POTRAŽIVANjA RADI EVIDENTIRANjA"
Agencija za privatizaciju
Terazije 23
11000 Beograd


Agencija za privatizaciju i Akcionarski fond prodaju udeo u četiri preduzeća
Agencija za privatizaciju obavestila je danas sve zainteresovane da će se uključiti u trgovanje i otpočeti sa prodajom svojih akcija i akcija Akcionarskog fonda u četiri preduzeća, na tržištu Beogradske berze.

Na prodaju su ponuđene akcije kompanija "Spekta" iz Beograda, Geodetskog biroa iz Niša, kragujevačke "Svetlosti" i firme "Građevinar iz Lučana.


Skočio profit Inteze Sanpaolo
Druga po veličini italijanska banka Inteza Sanpaolo ostvarila je u prvom kvartalu neto profit od 503 miliona evra, za gotovo dve trećine veći nego lane.
 
Analitičari koji su učestvovali u anketi agencije Dau Džons njusvajers predviđali su dosta niži profit od 363 miliona evra, prenosi agencija Frans pres.

Prihodi pre oporezivanja porasli su 22,5 odsto na 953 miliona evra. Rezultat predstavlja značajan preokret u odnosu na onaj iz 2013, kada je banka evidentirala neto gubitak od 4,55 milijardi evra, nakon velikog otpisa sredstava.

"Ciljeve profitabilnosti ćemo ove godine formulisati pomno motreći na rizike i likvidnost", navodi Inteza Sanpaolo.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta