Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
FAS za prva tri meseca 2014. povećao izvoz 50%
Kompanija "Fiat automobili Srbija" u prva tri meseca ove godine povećala je izvoz 50% i najuspešniji je domaći izvoznik, ali i jedan od najvećih poslodavaca u regionu.

U isto vreme, "Fiat" beleži i rast prodaje u Severnoj Americi, a mesečno se samo u Italiji plasira 7.000 vozila.

Kompanija je u periodu od januara do marta ove godine izvezla automobile za 374,8 mil EUR i na prvom je mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika.

Samo u SAD i Kanadu, FAS je u martu je plasirao oko 2.000 modela 500L.

"Fiat" je po prodajnim rezultatima najpopularniji auto kod nas, a kao brend postaje sve više prepoznatljiv i po sloganu "Sa ponosom stvoren u Srbiji".

Predsednik Udruženja uvoznika vozila i delova Miloš Petrović rekao je da je "Fiat" otvorio vrata svim svetskim proizvođačima automobila, kojima je pokazao da je Srbija tržište koje je dobro za ulaganje.

- Sve velike kompanije koje se bave komponentama rade i za "Fiat" i za okruženje. Prema tome, mislim da je ovo stabilno ulaganje pokazalo da vredi doću u Srbiju - rekao je Petrović.

U "Fiat"-u smatraju da će ova godina izvozno i finansijski biti mnogo bolja. "Luka Bar" je od početka godine nabavila, zahvaljuči ovom poslu, opremu vrednu 7 mil EUR za pretovar automobila.

Ukupan promet povećan je 50%, a kako kažu u "Fiat"-u, najbolje je investirati u svoje dobavljače, jer jedino tako se može biti siguran u plasman vozila, naročito u prekookeanskom saobraćaju.


FAS Q1 2014 exports up 50 percent
Fiat automobili Srbija (FAS) increased its exports by 50 percent in the first quarter of this year. This company in Kragujevac is the most successful domestic exporter and one of the largest employers in the region.

At the same time, Fiat boosted sales in North America, selling 7,000 vehicles a month in Italy alone.

FAS exported EUR 374.8 million worth of cars in the period January-March 2014, thus securing the No.1 spot on the list of Serbia's top 15 exporters.

In the USA and Canada alone, FAS marketed about 2,000 500L vehicles in March.

In terms of sales, Fiat is the most popular car make in our country. This brand is also increasingly recognizable for its slogan "Proudly Made in Serbia".

People at Fiat believe that both export and financial results of their company will be much better this year than in 2013.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta