Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Imlekov" konsolidovani profit skočio 40% - Zaradili 4 milijarde dinara u 2013.
Najveća domaća mlekara pod kontrolom investicionog fonda "Salford", "Imlek", objavila je finansijske izveštaje za 2013. na grupnom nivou, koji pokazuju značajan rast poslovanja i dobiti. Ovo su prvi konsolidovani rezultati u koje ulazi i poslovanje Mlekare iz Subotice koju je "Imlek" preuzeo u oktobru prošle godine kupovinom 82,5% akcija.

Ostala zavisna društva koja sačinjavaju konsolidovane bilanse su "Imlek Boka", "East Milk", "Mlijekoprodukt", "Mljekara Laktaši", "Balkan Dairy Products", "Mlekara Sinj", "IMB Mlekara" i najveći konditor na srpskom tržištu, "Bambi" .

U izveštajima stoji da je konsolidovani poslovni prihod skočio za gotovo trećinu (30,6%) na blizu 40 milijardi dinara, što je uticalo da operativna dobit (EBIT) poraste za čak 55% prema 2012, na 5,8 milijardi dinara. Profit je iznosio nepune 4 milijarde dinara, što je povećanje od 40% u odnosu na 2012. godinu.

Akcije "Imleka" od početka godine na Beogradskoj berzi beleže rast vrednosti od 17,4%, što je najviše posle "Energoprojekta" sa 17,8%. Po poslednjoj ceni od 3.507 dinara, tržišna kapitalizacija iznosi 28,2 milijarde dinara (243 mil EUR).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta