Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
BG aerodrom ruši sve rekorde
Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u maju je obavljeno 4.987 letova, što je za 32 odsto više nego u istom mesecu 2012. godine, saopštila je kompanija.

Za pet meseci ove godine broj letova na beogradskom aerodromu je bio 21.710, za 35 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U maju je letovima sa tog aerodroma prevezeno 383.993 putnika, 28 odsto više nego pre godinu dana, a za pet meseci usluženo je oko 1,5 miliona putnika, što je porast od 33 odsto.

Ukupno je u maju prevezeno 926 tona tereta, 54 odsto više nego u istom mesecu 2012, a za pet meseci 3.802 tone, što je rast od 38 odsto.


Od početka godine 15.300 tona katodnog bakra iz RTB Bor
U Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, od početka godine proizvedeno je ukupno 15.300 tona katodnog bakra, a samo u maju u Topionici rafinaciji bakra proizvedeno je 2.960 tona, što je u granicama plana.

"Metalurški pogoni radili su bez zastoja", kaže za Tanjug direktor Topionice i rafinacije bakra Bor, Boban Todorović.
"To je rezultat dobro urađenog remonta Topionice i stare Fabrike sumporne kiseline u septembru prošle godine, u koji je RTB Bor uložio 800 hiljada evra. Zahvaljujuci tome proizvodnja je stabilna i smanjen je utrošak repro materijala: uglja, električne energije, kvarca i krečnjaka, čime je smanjena i cena proizvodnje tone katodnog bakra.", naglašava Todorović.

Fabrika sumporne kiseline u RTB-u Bor je radila dobro, pa je prošlog meseca proizvedeno 10.500 tona sumporne kiseline, 800 tona više od plana.

Povećana je i produkcija plavog kamena, a prvi put, posle dužeg vremena, i Livnica bakra i bakarnih legura je uspela da se približi predviđenom planu, a većina proizvoda plasira se na inostrano tržište, dodao je Todorović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta