Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Austrijska Agrana dolazi u Srbiju?
Austrijski koncern za proizvodnju šećera i preradu voća "Agrana" zainteresovana je za ulaganje u Srbiju.

Šef "Agrane", Johan Marihart, kazao je agenciji APA da kompanija i dalje "drži na oku Balkan" i da je zainteresovana za kupovinu fabrika u Srbiji.

Prema njegovim rečima, preuzimanje dve šećerane u Rumuniji, koje je dogovoreno u februaru, moglo bi tokom narednih nedelja biti odobreno od nadležnih vlasti.

Zbog smanjenja cene šećera i bioetanola, Marihart u poslovnoj godini 2014/15. godini očekuje pad prihoda.

Istovremeno je izrazio zadovoljstvo rezultatima u segmentu prerade voća, ukazujući da je izvan Evrope rast i dalje prisutan, te da se u Evropi optimizuje poslovanje u ovoj oblasti.


"Pobeda" iz Aranđelovca kupila čačanski "Žitopromet"
Potpisan je ugovor o kupoprodaji čačanskog "Žitoprometa", a kupac tog preduzeća je mlinsko pekarska industrija "Pobeda" iz Aranđelovca, čiji je osnivač "Peštan," potvrdio je Tanjugu gradski većnik zadužen za privredu, Ostoja Mijailović.

Prema njegovim rečima, "Žitopromet" je prodat za 50 milona dinara.

- Većina poverilaca je prihvatila ponudu "Pobede", a kupac će zadržati postojeću delatnost, što je bio naš uslov - naglasio je Mijailović.

Kada je u pitanju parcela za izgradnju ulice 10, Javno preduzeće "Gradac" je postiglo dogovor prema kome će parcela biti ustupljena gradu besplatno, čime bi se izbegli veliki troškovi za izvlašćenje koji bi prema ranijim procenama iznosili oko 70 miliona dinara.

"Pobeda" je zainteresovana i za kupovinu preduzeća "Stočar", zbog čega je pokrenut proces procene imovine kako bi mogla da bude oglašena prodaja.

- Sledećeg ponedeljka počeće remont postojećih mlinova u "Žitoprometu", jer se planira pokretanje mlinarske i stočarske proizvodnje - kazao je Mijailović.

Preduzeće "Peštan" važi za jedno od najuspešnijih iz Aranđelovca. Zapošljava oko 1200 radnika. Jedno je od većih proizvođača plastičnih cevi u Evropi i osnivač pekarskog preduzeća "Pobeda".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta