Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ikarbus i Mercedes potpisuju ugovor u narednim nedeljama
Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji fabrike autobusa Ikarbus iz Beograda i nemačkog Mercedesa biće potpisan u narednih nekoliko nedelja, rečeno je u ponedeljak agenciji Beta u toj kompaniji.

"Potpisivanje ugovora je formalne prirode jer je Ikarbus od Mercedesa već dobio sertifikat za njihovog ovlašćenog nadogradjivača", rekao je direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić.

Ikarbus je 9. marta ove godine predstavio prototip gradskog autobusa proizvedenog u saradni sa Mercedesom. Reč je o autobusu sa 35 sedišta, predvidjenom za ukupno 100 putnika, koji je prilagodjen za gradske i prigradske linije, ima "evro pet" motor i košta oko 130.000 evra.

Tada je najavljeno i da bi za tri do četiri meseca mogla da počne redovna proizvodnja tih autobusa, kao i da je to prvi u nizu modela koje Ikarbus i Mercedes planiraju da proizvode za narednih godinu i po do dve godine.


U toku raspisivanje tendera za dalji otkup deonica Merkatora
Izvršni potpredsednik za izvozno tržište u Agrokoru Damir Kuštrak rekao je da je u toku raspisivanje javnog nadmetanja za dalji otkup deonica Merkator, nakon što je njegova kompanija, ranije, preuzela 53 odsto deonica.

On je, u izjavi Tanjugu, na marginama "Samita 100", rekao da dok proces traje ne može komentarisati dalje planove, osum da će to biti " jedan dobar i izuzetno zanimljiv poslovni projekat".

Agrokor je, nakon što je nedavno uplatio dogovoreni iznos vlasnicima 53 odsto deonica Merkatora, objavio nameru preuzimanja preostalih deonica u najvećem slovenačkom trgovačkom lancu, a cena koju namerava ponuditi je 86 evra za deonicu.

Agrokor je vlasnik 2.000.278 deonica ili 53,12 odsto Merkatora, a ponuda preuzimanja se odnosi na 1.765.083 deonice, ili 46,88 odsto deonica koje imaju manjiski deoničari.


Srbija prva destinacija za investicije na Balkanu - Norveški "Emisoft" zadovoljan mogućnostima u naš
Srbija je jedna od najboljih zemalja u razvoju za ulaganje, prema saopštenju norveške konsultantske kompanije "Emisoft" koje je objavljeno u ponedeljak (14. jula 2014. godine).

- Zahvaljujući privilegovanoj geografskoj poziciji, odnosno tome što je u srcu Balkana, Srbija je prva destinacija za nove investicije - navodi se u saopštenju norveške kompanije, specijalizovane za pružanje konsultantskih usluga iz oblasti ekologije, klimatskih promena i društvene odgovornosti.

- Mi smo do danas ostvarili napredak i uspešno završili trogodišnji projekat sa našim partnerima u Srbiji - saopštio je "Emisoft", koji je na srpsko tržište kročio 2005. godine.

Prema ocenama "Emisoft"-a, privreda u Srbiji nastavlja da pokazuje veliki interes za saradnju sa evropskim kompanijama, što ide zajedno sa pripremama naše zemlje za pristupanje Evropskoj uniji.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, politička atmosfera u Srbiji se pokazala kao veliki izazov, ali je kompanija "Emisoft" ipak uspela da ostvari uspešne rezultate, i nada se da će i u buducnosti nastaviti pozitivan dijalog sa srpskim partnerima, uz nove poslovne mogućnosti.


Građevinci zajedno do velikih projekata - Novi poslovi kompanija "Jedinstvo" Užice i "PSP Farman" u
Građevinski konzorcijum "Feniks" koji je okupio firme sa teritorije bivše Jugoslavije, primer je kako kompanije udruživanjem mogu postati interesantnije stranom kapitalu i kako mogu uspešno realizovati projekte na trećim tržištima, izjavio je danas u Cavtatu presednik Odbora menadžera kompanije "Hidria", Iztok Seljak.

On je u izjavi Tanjugu na marginama "Samita 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope" podsetio da "Feniks" okuplja 50 kompanija iz četiri države takozvane "jugosfere", sa 5 mlrd EUR godišnjeg prometa i 35.000 zaposlenih.

- Počeli smo da radimo na konkretim projektima u tom pravcu. Poveli smo "Jedinstvo" iz Užica na veliki projekat u Sloveniji. Reč je o vodovodu, projektu vrednom više od 30 mil EUR, koji se sada realizuje - rekao je Seljak uoči početka skupa.

On je istakao da su na taj način probijene neke granice i pokazano da srpske firme mogu uspešno i konkuretno da rade u Sloveniji.

Zajedno sa beogradskom firmom "PSP Farman" pristupili 400 mil USD vrednom projektu stadiona CSK u Moskvi, koji se zaključuje krajem sledeće godine - rekao je Seljak, dodajući da drugi članovi "Feniksa" rade na projektima u Kataru.

- Takođe, smatram da imamo mogućnost da preko dobro pozicioniranih srpskih firmi još više ulazimo u Rusiju, Kazahstan, Azerbejžan... Takođe, fokus je i na severnu Afriku, pre svega Alžir, i Srednji istok, odnosno Katar kao centralnu tačku - kazao je Seljak.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta