Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energoprojekt" ugovorio poslove u Kataru i Dubaiju vredne 21,35 mil USD
"Energoprojekt Entel" zaključio je u julu nove značajne konsultantske ugovore u Kataru i Dubaiju. Ukupna vrednost ugovorenih poslova iznosi 21,35 mil USD, objavio je "Energoprojekt" na svojoj internet strani.

U Kataru je sa investitorom KAHRAMAA, "Qatar General Electrical and Water Corporation" zaključen "Aneks ugovora za konsultantske usluge na proširenju elektroprenosnog sistema Katara, Faza 11". Vrednost zaključenog aneksa ugovora u Kataru iznosi 18,65 mil USD.

U UAE - Dubaiju je sa investitorom "Nakheel", "Deira Island Development" zaključen ugovor o "Konsultantskim uslugama na izgradnji 3 trafo stanice za potrebe projekta Deira Island". Vrednost zaključenog ugovora u Dubaiju iznosi 2,7 mil USD.

Rok za realizaciju projekata je 44/24 meseca, respektivno.


ENHL već premašio godišnji plan
Energoprojekt Holding do danas je ugovorio novih poslova u vrednosti od oko 293 miliona evra, koliko je planirano za celu tekuću godinu.
Ta kompanija je ostvarila i prebačaj plana prihoda i dobiti za prvih šest meseci 2014. godine, izjavio je generalni direktor Vladimir Milovanović.

Samo u julu ove godine, zavisna firma Energoprojekt Entel a.d. zaključila je značajne konsultantske ugovore u Kataru i Dubaiju, u ukupnom iznosu od 21,35 miliona dolara, naveo je Milovanović.

U Kataru je sa investitorom Kahrama, Katar Dženeral Elektrikal end Voter Korporejšn (Qatar General Electrical and Water Corporation) zaključen Aneks ugovora za konsultantske usluge na proširenju katarskog elektroprenosnog sistema, Faza 11, a vrednost tog aneksa ugovora je, porema njegovim rečima, 18,65 miliona dolara.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Dubaiju, sa investitorom Nakhel, Deira Island Development, Energoprojekt je zaključio ugovor o konsultantskim uslugama na izgradnji tri trafo stanice za potrebe projekta Deira Island.

Vrednost zaključenog ugovora u Dubaiju iznosi 2,7 miliona dolara, kazao je generalni direktor Energoprojekt Holdinga.


Prodaja TAG uređaja na benzinskim stanicama "Naftne industrije Srbije"
Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je na benzinskim stanicama "Naftne industrije Srbije" počela prodaja i dopuna TAG uređaja za elektronsko plaćanje putarine.

U utorak (12. avgust) TAG može da se kupi na NIS benzinskoj stanici Mali Požarevac i Lozovička česma, u sredu (13. avgust) Krnješevci (auto-put Beograd-Zagreb, Novi Sad) i Stari Banovci (auto-put Beograd-Novi Sad), u četvrtak (14. avgust) Nais i Fontana ( auto-put Beograd-Niš), a u petak (15. avgust) u Predejanima.


Novi Zakon o privatizaciji stupa na snagu
Zakon o privatizaciji, kojim se predvidja da se privatizacija preostala 584 društvena preduzeća završi do decembra 2015. "na fer i efikasan način", stupiće u sredu na snagu.

Imovinski status tih preduzeća sa oko 100.000 zaposlenih nije rešen, a od 584 preduzeća u restrukturiranju je 161 sa oko 55.000 zaposlenih.

Zakon o privatizaciji ima status specijalnog zakona što znači da će u slučaju kolizije s drugim zakonima imati prednost.

Zakon predvidja više modela za to, nudi više metoda i više mera za privatizaciju. Medju merama su i konverzija potraživanja u kapital i otpis dugova.

Predvidjena četiri modela privatizacije: prodaja kapitala, strateško partnerstvo, prodaja imovine i prenos kapitala bez naknade zaposlenima ili strateškom partneru, a kao metode privatizacije Zakon predvidja javno prikupljanje ponuda i javno prikupljanje ponuda s javnim nadmetanjem.

Zakonom o privatizaciji su predvidjene i tri mere: finansijska konsolidacija, otpis duga, i pretvaranje duga u trajni ulog ili konverzija. Zakonom se ograničava da kupac poljoprivrednog zemljišta može biti samo domaće pravno ili fizičko lice.

Po novom zakonu u svakom slučaju će se utvrdjivati šta je za koje preduzeće najbolji model, uz mogućnost kombinovanja metoda i modela, a omogućena je i prodaja delova firmi, a ne samo celina kao što je bilo do sada.

Novina zakona o privatizaciji je to što će početna cene iznositi najmanje jednu polovinu procenjene vrednosti kapitala, odnosno imovine, a ranije je bila 20 odsto.


Energoprojekt contracts works in Qatar and Dubai totalling USD 21,35 mil
In July, Energoprojekt Entel signed new important contracts in Qatar and Dubai. The contracted works total USD 21,35 mil USD, Energoprojekt announced at its Internet page.

In Qatar, with the investor KAHRAMAA, Qatar General Electrical and Water Corporation the company signed the “Annex to the contract for consulting services on the expansion of electrical transmission system of Qatar, Stage 11”. The annex to the contract in Qatar totals USD 18,65 mil USD.

With respect to UAE, in Dubai, with the investor Nakheel, Deira Island Development signed the contract on “Consulting services on construction of three transfer stations for the Deira Island project. The value of the signed contract totals USD 2,7 mil USD.

Project implementation deadline is 44/24 months, respectively.


Italijanski "Bonollo" zainteresovan za kupovinu "Vršačkih vinograda"
Kompanija "Bonollo" iz Italije zainteresovana je za kupovinu "Vršačkih vinograda" ili neke druge fabrike u Srbiji koja se bavi proizvodnjom rakije i vina, saznaje "Blic".

Kako navodi taj list, pismo o namerama za srpsku vinariju poslala je sredinom jula Ambasada Srbije u Rimu na adrese ministarstava spoljnih poslova i privrede.

U pismu je navedeno da "Bonollo" proizvodi istoimenu nadaleko čuvenu rakiju koju je prošle godine napravila od 100.000t komine grožđa, kao i da je proizvela 20.000 litara vina.

"Blic" navodi da bi agencija za privatizaciju trebalo da ove nedelje raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda i prodaju "Vršačkih vinograda".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta