Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ugovor "Ikarbusa" i "Mercedesa" 8. septembra
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 8. septembra "Mercedes" potpisati ugovor sa "Ikarbusom" poručivši da to pokazuje da država brine o tom preduzeću.

Vučić je odgovarajuci na kritike opozicije u Skupštini Srbije u vezi sa preduzećima FAP i "Ikarbus" rekao da nije lepo što su ga kritikovali zbog tih preduzeća, te da nije istina da vlast nije ništa uradila za njih.

Kaže da nije istina kao što mediji pišu da je sa FAP-om potpisan ugovor već memorandum o razumevanju.

- Mi ćemo da rešimo ono što u su nam ostavili i platićemo i državnim novcem da bi tamo 600 ljudi moglo da radi... Kao lavovi se borimo za te radnike - kazao je Vučić gostujući na TV Pink dodavši i da u vezi sa "Železarom" ima bar jedan dnevno sastanak kako bi se rešilo i to pitanje.

- Kad rešimo FAP i "Železaru" i tad ću da napravim prvu proslavu - poručio je Vučić.

Osvrnuo se i na pisanje medija da će se "Železara" prodati za dolar, Vučić je napomenuo da će država i da plati da je neko uzme.

- Dajte nam nekog ko hoće da plati da sačuva radnike, a toga nema - rekao je premijer.

Komentarišući štrajk radnika u preduzeću "14. oktobar" rekao je da je za njega dato 300 miliona i da se traži strateški partner.

- Verujemo da ćemo ih naći - istakao je Vučić.


'Ikarbus' and 'Mercedes' Contract on 8 September
Serbian Prime Minister, Aleksandar Vucic, said today that on September 8, "Mercedes" would sign agreement with "IKARBUS", adding that it shows that the government cares about the company.
Responding to criticism of the opposition in the Parliament of Serbia in relation to the companies FAP and "Ikarbus", Vucic stated that was not nice he got criticized for these companies, and it was not true that the government has done nothing for them.
He says that is not true, as the media write, that they signed a document of understanind with FAP instead of the contract.
- We are going to solve what was left to us, and we will pay the state money so that 600 people could work there...We are fighting as lions for these workers - said Vucic Appearing on TV Pink, adding that regarding "Steelworks ", there is at least one meeting on daily basis held to resolve this issue.
- Once we deal with FAP and "Steelworks", I'm going to make the first celebration - said Vucic.
Commenting on the media writing that "Steelworsk" will be sold for a dollar, Vucic said that the state will even pay to anyone willing to take it.
- Give us someone who wants to pay to retain employees, I don't think there is anyone - the Prime Minister said.
Commenting on the strike of the workers in the enterprise, "14 October", he said that 300 million was given for it and presently they are looking for a strategic partner.
- We believe that we will find them - said Vucic.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta