Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
MIHAJLOVIĆ: Beogradskom "Nikoli Tesli" će biti pridruženi mali aerodromi
Preduzeće "Aerodromi Srbije" biće formirano tako što će beogradskom aerodromu biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji, kaže Zorana Mihajlović.

- Neće biti formirano novo javno preduzeće jer će se postojećem privrednom društvu Aerodrom "Nikola Tesla" pridodati malih aerodromi, kojih u Srbiji ima 25 - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Ona je rekla da je za sada sigurno da će šest aerodroma biti u okviru preduzeća "Aerodromi Srbije", a razgovara se i sa ostalima jer su neki civilno-vojni, a neki samo vojni koji se ne koriste.

- Sasvim je sigurno da će tu biti aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu - rekla je Zorana Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Ona je rekla da novi zakon o vazdužnom saobraćaju, o kojem je završena javna rasprava, daje mogućnost da se uz velike aerodrome u Srbiji razvijaju i mali.

- Sigrni smo da razvojem malih aerodroma, pored velikog, možemo da obezbedimao povećanje prevoza, pre svega putnika, razvoj turizma i saobraćaja u Srbiji. To je dobro za Srbiju - rekla je Mihajlović.

Ministarka je u četvratak (28. avgusta 2014. godine) najavila da bi Vlada Srbije u narednih nekoliko dana mogla da formira preduzeće "Aerodromi Srbije".

Sada su aerodromi u Srbiji odvojena preduzeća, a redovni aviosaobraćaj obavlja se samo sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.


MIHAJLOVIĆ: Small airports will join Belgrade-based Nikola Tesla
Aerodromi Srbije company will be set up though merging airports in Serbia, Zorana Mihajlovic said..

- A new public company will not set up since small airports, 25 in Serbia, will be added to the infrastructure of Serbia – the Minister of construction, traffic and infrastructure, Zorana Mihajlovc says for the journalists in the Government of Serbia.

She said that as for now with the erodromi Srbije will comprise six airports and discussions have been ongoing because some of them are civil military and others are just military which are not used anymore.

On Thursday, August 28, 2014, announced the Government of Serbia could set up the Aerodromi Srbija company in the next few days.

Nor, airports in Serbia have been separate and Belgrade-based Nikola Tesla is now carrying out the air traffic.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta