Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Obezbeđen novac za dokapitalizaciju "AHA Mure Prvi maj"
Novac za dokapitalizaciju pirotske kompanije "AHA Mura Prvi maj" je obezbeđen i radnici će početi da rade u ponedeljak (15. septembra 2014. godine), saopštilo je rikovodstvo kompanije.

- Deo slovenačke kompanije "AHA Mura", dobilo je petak (12. septembra 2014. godine) potvrdu da je vlasnik slovenačke kompanije Mojca Lukančič obezbedila novac za dokapitalizaciju kompanije, da će ceo posao biti završen narednih dana i da će radnici pirotske kompanije početi da rade već u ponedeljak, 15. septembra - navedeno je u saopštenju.

Postupak oko dokapitalizacije dodatno je komplikovala činjenica da je slovenačka kompanija u stečaju.

- Danas smo dobili obaveštenje da je model i način dokapitalizacije pronađen i da će se ceo postupak okončati narednih dana. Zbog toga je juče održan sastanak u Ministarstvu privrede Republike Srbije, a najavljena je i organizacija sastanka na nivou dva ministarstava, srpskog i slovenačkog. Početak rada fabrike posle godišnjeg odmora biće u ponedeljak, 15. septembra - navodi se u saopštenju rukovodstva pirotske kompanije.

Kompanija "AHA Mura" koja je vlasnik i pirotske konfekcije "AHA Mura Prvi maj Pirot", odlukom Okružnog suda u Murskoj Soboti otišla je u stečaj krajem maja ove godine. Sud u Sloveniji doneo je odluku o proglašenju stečaja zbog dugovanja matične kompanije prema Poreskoj upravi Slovenije, a s obzirom da je pirotska konfekcija, koja zapošljava više od 1.300 radnika ćerka firma "AHA Mure", automatski je postala deo stečajne mase pa je i sudbina pirotske fabrike i zaposlenih u njoj bila neizvesna.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta