Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Stigle 1.732 ponude za preduzeća u restruktuiranju - Najzainteresovaniji investitori iz Srbije i Nem
Ministar privrede Željko Sertić rekao je večeras da su stigle 1.732 ponude za 403 preduzeća u restrukturiranju i da sada sledi razmatranje tih ponuda.

Sertić je gostujući na RTS-u rekao da među ponudama nisu samo one za kupovinu preduzeća ili dela imovine, već da ima interesovanja i za strateška partnerstva, kao i za ozbiljan rad na obnovi preduzeća.

Najveći broj ponuda je iz Srbije, zatim iz Nemačke 72, iz SAD 35, Rusije 26, Bugarske 34, iz Velike Britanije 21, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, najbolje se kotiraju ona preduzeća koja imaju mogućnost za razvoj i mogu da funkcionišu na bolji i kvalitetniji način.

On je najavio da će se ponude razmatrati zajedno sa sindikatima i rukovodstvima preduzeća, predstavnicima ministarstava, i u narednom periodu će se odlučivati o tome koja preduzeća će morati u stečaj.

- Posle 15. septembra agencije imaju rok od 45 dana da daju predlog Ministarstvu - naveo je Sertić i dodao da ce se Ministarstvo privrede potruditi da napravi dobar program za svako od 501 preduzeća u restrukturiranju.

Za svako preduzeće se pravi poseban plan i program prodaje, strukturiranja i strateškog partnerstva.

- Ipak, 99 preduzeća nisu dobila ponudu, jedan deo od tih 403 neće biti dovoljno kvalitetan. Ne možemo da kažemo broj onih koja će otići u stečaj, ali će znatan deo morati da ode - rekao je ministar.

Komentarišući loše stanje u "Simpu", ministar je rekao da je država tom preduzeću pomagala da preživi, jer je to bio veoma važan i poznat brend.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta