Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Fajter" iz Krnjače pokušava da kupi "Politiku"?
Interesovanje za privatizaciju kapitala Akcionarskog društva "Politika" pokazali su fizičko lice Miloš Paunović i dva pravna lica - "Gama sistem" Beograd i "Fajter" Beograd.

Oni su poslali pisma o namerama Agenciji za privatizaciju, koja će se razmatrati prilikom donošenja odluke o metodu i merama za privatizaciju "Politike", piše list "Politika" u subotu (27. septembra 2014. godine).

"Gama sistem" se prijavio za privatizaciju čak 90 kompanija.

U Agenciji za privredne registre, kako navodi dnevni list "Politika", stoji da je Novinsko izdavačko preduzeće "Fajter" osnovano 27. decembra prošle godine. Sedište preduzeća je u Beogradu u Ulici Grge Andrijanovića u Krnjači, a osnivač preduzeća je "Fajter" LTD iz Velike Britanije.

Direktor preduzeća je Rade Jerinić nekadašnji urednik lista "Kurir", a s obzirom na poslovni angažman Jerinića postoje pretpostavke da je reč o firmi povezanoj sa Radoslavom-Rajom Rodićem, nekadašnjim vlasnikom "Kurira", koji je postigao sporazum o priznavanju krivice sa Tužilaštvom u Beogradu. Sporazum, koji je sklopljen početkom 2011, predviđa i meru zabrane obavljanja poziva, delatnoisti i dužnosti u trajanju od šest godina, piše "Politika".

"Politika" AD ima sedište u Cetinjskoj ulici u Beogradu, i izdaje magazine kao što si "Politikin Zabavnik", "Bazar", "Ilustrovana politika", dok dnevne listove "Politika" i "Sportski žurnal" izdaje kompanija "Politika novine i magazini", sa sedištem u Makedonskoj.

"Politika" AD, akcionarsko društvo sa većinskim državnim kapitalom, pre 11 godina je sa tadašnjim nemački partnerom WAZ osnovala kompaniju "Politika novine i magazini". U međuvremenu je promenjen jedan od suvlasnika, pa je umesto WAZ-a došao "East Media Group".


Is Krnjaca-based Fighter trying to buy Politika?
Physical entity, Milos Paunovic, and two legal entities,expressed interest for privatization of the shareholder company Politika. They sent letters on intentions to the Agency for Privatization which will be considered upon making a decision on method and measures of privatization of Politika on Saturday, September 27, 2014, Politika reports.

Gama sistem registered for privatization of 90 firms.

In the Agency for Business registries, as daily Politika reports, it is stated that Journalistic and publishing company, Fighter was setup in December 27. It is headquartered in Belgrade, in Grge Andrijanovic Street in Krnjaca and the founder is Great Britain-based Fighter LTD.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta