Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za kupovinu PKB "Beograd" zainteresovano 12 kompanija - Raspisan poziv za privatizacionog savetnika
Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) iz Padinske Skele objavila je danas javni poziv za dostavljanje ponuda za savetnika za privatizaciju.

Pravo da podnesu ponudu imaju sva domaća pravna i fizička lica, a rok za podnošenje ponuda je sedam dana od objavljivanja oglasa. Savetnik za privatizaciju treba da predloži optimalni model po kome će se izvršiti privatizacija PKB.

Privatizacioni savetnik za PKB, pored ostalog mora da ima ostvaren prihod od najmanje 500 miliona dinara u svakoj od poslednje tri godine, kao i da u roku od šest meseci od dana objavljivanja javnog poziva nije imao blokadu tekućeg računa.

Kako piše list "Politika", spisak interesenata za ovo beogradsko preduzeće obelodanjen je na poslednjoj sednici Skupštine grada, na kojoj su se odbornici prestoničkog parlamenta izjasnili o metodu privatizacije PKB.

Osim iz Srbije, pisma zainteresovanih - pravnih i fizičkih lica - za privatizaciju tog preduzeća stigla su i iz Danske, Hongkonga, Austrije i Nemačke.

Fizička lica zainteresovana za privatizaciju PKB su: Boško Karanović iz Beograda, Miloš Paunović iz Kovina, Jozef Kaltenger iz Austrije i Ilija Džahagarov iz nemačkog Investicionog fonda.

Domaća pravna lica zaiteresovana za privatizaciju PKB su: beogradske firme "Tina prom" i "MK Grupa", Industrija mesa "Matijević" iz Novog Sada, kompanija EMAC, takođe iz glavnog grada Vojvodine i "TerraProducts 61" iz Gornjeg Milanovca. Među stranim ponuđačima tu su: nemačka "EES Group", "JB Equity Limited" iz Hong Konga, danska kompanija "BIGADAN"

Za razliku od ostalih ponuđača, koji bi mahom da kupe PKB, danska kompanija "BIGADAN" ponudila je gradu Beogradu strateško partnerstvo za izgradnju elektrane na biogas. Reč je o projektu koji se već realizuje na poljima PKB u Padinskoj skeli.

Agencija za privatizaciju je u paketu s PKB ponudila i zavisna preduzeća ove korporacije – laboratoriju "Eko lab" i institut "PKB Agroekonomik" – nekoliko ponuda je stiglo samo za ove dve celine. Tako su interesovanje za "Eko lab", ispoljili "Imlek" i preduzeće "Ino flor" iz Beograda, dok je za "PKB Agroekonomik" stigla ponuda i od novosadske firme "Biogranum".


JANAF i NIS zaključili Ugovor o transportu nafte za 2015. godinu
Zagrebačka kompanija "Jadranski naftovod" (JANAF) i "Naftna industrija Srbije" zaključili su ugovor o transportu 1.700.000 tona nafte sistemom JANAF-a za potrebe NIS-a tokom 2015. godine, saopštila je hrvatska kompanija na svom sajtu.

Vrednost ugovora nije objavljena.

"Jadranski naftovod" uz transport nafte, bavi se i skladištenjem nafte i naftnih derivata.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta