Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
SBB dobio odobrenje da preuzme "EUnet"
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je "Srpskoj kablovskoj mreži" (SBB) kupovinu 99,27% udela u kompaniji za razvoj i izgradnju informacionih sistema "EUnet".
Komisija je ocenila da preuzimanje "EUneta" ne dovodi do narušavanja konkurencije, ili stvaranja i jačanja dominantne tržišne pozicije njenih učesnika.

Društvo SBB je telekomunikacioni operater, koji pretežno funkcioniše kao operater digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji.

"EUnet" je prvi provajder usluga povezivanja na internet u Srbiji i Crnoj Gori, koji danas pre svega pruža usluge internet hostinga - tradicionalne hosting pakete (domeni, web, mail, online trgovina), napredne cloud bazirane servise i rešenja, data centar usluge (kolakacija, zakup namenskih servera), kao i VoIP usluge.


"Galenika" realizovala finansijski plan za 2014. godinu - Povećanje izvoza prioritet u 2015.
Kompanija "Galenika" saopštila je danas da je uspešno realizovala finansijski plan za 2014, dok je za tekuću planiran rast vrednosti proizvodnje za dodatnih 20%.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije v.d. generalnog direktora Nedeljko Pantić poručio je da će orijentacija "Galenike" biti, pre svega, na povećanju izvoza.

- U realizaciji tog cilja se, pre svega, preduzimaju aktivnosti za ulazak na tržišta zemalja EU, kao i povratak na tržišta Rusije, Ukrajine i Belorusije. Činimo permanentne napore na rešavanju regulatornih uslova, a sve u cilju realizacije usvojenog plana za 2015 - istakao je Pantić.

U poslednjem kvartalu 2014, kako se dodaje, "Galenika" je nastavila trend uspešnog poslovanja.

U proizvodnom delu plan je realizovan 100%, odnosno proizvedeno je 42 miliona pakovanja lekova, vrednost proizvodnje je ostvarena u iznosu od 7,1 milijardu dinara, što je 100% u odnosu na finansijski plan.

Kada je reč o realizaciji planirane prodaje, ostvarena je ukupna realizacija na domaćem i izvoznim tržištima od 5,3 milijarde dinara, što je 92% u odnosu na predviđeni plan prodaje, navodi se u saopštenju.


"Air Serbia" uskoro leti iz Beograda do Singapura preko Abu Dabija
"Air Serbia", nacionalna aviokompanija Republike Srbije najavila je proširenje svog kod šer partnerstva sa svojim partnerom sa udelom u vlasništvu "Etihad Airways", nacionalnom aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ponudom letova između Beograda i Singapura, preko Abu Dabija, čime proširuje svoje prisustvo u Aziji.

Prema sporazumu, "Air Serbia" je stavila svoj "JU" kod na letove "Etihad Airways"-a između Abu Dabija i Singapura. Karte mogu da se kupe od danas, 20. januara, 2015. godine.

"Etihad Airways" i "Air Serbia" već imaju kod šer sporazum za letove između Beograda i Abu Dabija, po kome nude dva leta dnevno između ova dva grada.

Pored Abu Dabija i Singapura, ovaj kod šer sporazum trenutno obuhvata još osam popularnih destinacija na mreži "Etihad Airways"-a: Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kuvajt, Bahrein, Kolombo i Sejšele.

- Proširenje kod šer sporazuma sa našim partnerom sa udelom u vlasništvu "Etihad Airways", sada pruža našim gostima veći izbor i fleksibilnost putovanja između Beograda i Singapura, preko Abu Dabija. Drago nam je što u našu širu mrežu možemo da uvrstimo Singapur, ključni trgovački, finansijski i turistički centar Dalekog istoka - rekao je Dane Kondić, generalni direktor "Air Serbia".

- Unapređenje povezanosti i povećanje izbora za naše putnike podržava našu strategiju izgradnje vodeće aviokompanije u regionu sa širokom mrežom atraktivnih destinacija.


Galenika implented financial plan for 2014 - Export boost priority for 2015
Galenika has announced today it successfully implemented financial plan for 2014 while they planned to boost production by additional 20% this year.

As stated in the company announcement, the acting manager, Nedeljko Pantic, said Galenika will focus on export increase first of all.

-We have first of all been taking steps in penetration to EU markets as well as return to the markets of Russia, Ukraine and Belarus. We have been investing permanent efforts in solving regulatory terms in order to implement adopted plan for 2015 – Pantic outlined.

In the last quarter 2014, as added, Galenika continued successful business trend.

Production plan was 100%, i.e. the company produced 42 m packs of drugs, production totaling RSD 7,1 billion, which is 100% compared to financial plan.

When it comes to planned sales implementation, total sale generated at domestic and export markets was RSD 5,3 billion, which is 92% compared to planned sales plan, it was added in the announcement.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta