Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dogovor sa Esmarkom za desetak dana
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak uveče da nastavak razgovora o prodaji Železare "Smederevo" očekuje u ponedeljak, a dogovor sa "Esmarkom" da usledi u nerednih 10 do 12 dana.

Vučić je naveo da u ovom trenutku srpska strana traži garancije da zaposleni ostanu na svojim radnim mestima i garancije od nekoliko miliona ili desetina miliona evra da se ne bi došlo u situaciju da se potroše sve sirovine i ode iz posla, već da kompanija poveća proizvodnju.

Kako prenose mediji, premijer je na taj način demantovao pojedine medije da je postignut dogovor da američki "Esmark" kupi Železaru "Smederevo".

Po propisima EU 1. februara ističe rok do kada bi države članice ili kandidati mogu da daju državnu pomoći industriji čelika, zbog čega je bilo ranije najavljeno da će dogovor sa "Esmarkom" biti postignut do početka februara.

"Esmark" je jedini dao ponudu za kupovinu 80,01 odsto kapitala Železare, koja je otvorena 9. januara, a očekuje se da kupoprodajni ugovor bude potpisan do kraja januara.

Vlada Srbije će, u slučaju dogovora sa "Esmarkom", biti vlasnik preostalog kapitala u tom preduzeću koje je februara 2012. kupila za jedan dolara od američkog Ju-Es stila (U.S. Steel) koji se povukao zbog gubitaka.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta