Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Strani investitori zainteresovani za gornjomilanovački kraj - "Metalac" ugovori plasman bojlera i su
Dugodišnji počasni predstavnik Privredne komore Srbije u Iraku Thaer Aljoboury sa svojim pravnim savetnikom posetio je Gornji Milanovac i obavio preliminarne razgovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem o mogućnostima investiranja na ovom području, saopštila je u subotu (31. januara 2015. godine) milanovačka lokalna samouprava.

Aljoboury je vlasnik kompanije SCH, sa sedištem u Beogradu i rangira se na visokom četvrtom mestu izvoznika mešovite robe velikog broja kompanija iz Srbije za Bliski istok.

Interes ove kompanije je, kako se navodi, da investira u izgradnju najpre otkupnog centra žive stoke za izvoz, hladnjača, i u doglednom periodu ogromnih klanica.

Takođe, u zavisnosti od tržišne potražnje, bilo je govora i o otkupu i preradi voća u nekim dugoročnim planovima. Prema dogovoru sa budućim investitorima, opštinska uprava je spremna da izvrši potpunu logističku podršku i da posreduje u pregovorima sa vlasnicima predloženih lokacija.

Investitora je zanimala putna infrastruktura ka parcelama, kao i pomoć u delu proširenja lokalnih prilaza ukoliko bude bilo potrebe zbog transporta velikih teretnih prevoznih vozila.

Inače, SCH je u subotu potpisao ugovor i sa renomiranom gornjomilanovačkom kompanijom "Metalac", o plasiranju bojlera i sudopera te firme na istočno tržište.

Naredni sastanak zakazan je za dve sedmice kada će se, nakon razmene dopisa o namerama, detaljnije i precizirati buduće aktivnosti na realizaciji ovih investicija.

- To će doprineti ne samo većoj zaposlenosti lokalnog stanovništva, već i privrednom rastu gornjomilanovačkog kraja - rekao je Mirković, ujedno se zahvalivši na opredeljenju da Gornji Milanovac bude mesto za buduća ulaganja ove kompanije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta