Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pokrenuta prodaja tri "Zastavine" fabrike
Agencija za privatizaciju objavila je danas poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u nadmetanju za kupovinu tri "Zastavine" fabrike - "Zastava kamiona" i "Zastava automobila" u Kragujevcu i "Zastava specijalnih automobila" u Somboru.

Rok za dostavljanje pisama zainteresovanih kupaca je 4. novembar.

Fabrike iz sastava "Zastava grupe" su u restrukturiranju i ako ne dobiju novog vlasnika ići će u stečaj.

U "Zastava kamionima" su ostala 242 radnika, u "Zastava automobilima" tri, a u "Zastava specijalnim vozilima" četiri zaposlena.


Podrška austrijskih partnera novim projektima PKS
Srbija je od austrijskih partnera i supervizora dobila najviše ocene za dosadašnje rezultate u modernizaciji komorskog sistema i podršku za dalje korake kroz konkretne projekte, kao što su uvođenje dualnog obrazovanja i jačanje izvozne orijentacije srpske privrede, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon dvodnevne radne posete Austriji.

Tokom razgovora sa predstavnicima Privredne komore Austrije i ekspertima iz konsultantske kuće "Ramsauer & Sturmer Consulting" konstatovano je da je 80% aktivnosti predviđenih Mapom puta za ovu godinu već sprovedeno. Ukazano je i da u narednom periodu predstoji zaokruživanje zakonodavnog okvira i nastavak jačanja svih stubova delovanja i unutrašnjih kapaciteta za što efikasniju podršku privredi.

Austrija će se, kako je potvrđeno na sastanku u Austrijskoj razvojnoj agenciji, pridružiti Nemačkoj i Švajcarskoj i podržati uvođenje dualnog obrazovanja u školski sistem Srbije radi prilagođavanja potrebama privrede.

Već je počelo anketiranje o zainteresovanosti kompanija iz Austrije koje posluju u Srbiji, a u narednom periodu predstoji identifikovanje zanatskih zanimanja koja su im dugoročno potrebna i modernizovanje obrazovnih programa povećanjem broja časova praktične nastave provedenih na radnim mestima.


Radio Subotica i po treći put na prodaju
Skupština grada Subotice usvojila je na današnjoj vanrednoj sednici odluku kojom su stvoreni preduslovi za treći pokušaj privatizacije Javnog preduzeća Radio Subotica, nakon što su prethodna dva pokušaja bila neuspešna, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prema usvojenom dokumentu, početna cena na trećem javnom prikupljanju ponuda sa javnim nadmetanjem iznosi 33,33 odsto procenjene vrednosti kapitala preduzeća na dan 31.decembra 2014. godine koja iznosi 4.842.000 dinara ili 40.030 evra.

Prvi javni poziv za prodaju po ceni od 100 odsto procenjene vrednosti kapitala objavljen je 30. juna.2015. godine, drugi 25. avgusta 2015. godine, a oba postupka su proglašena neuspešnim.


Telekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije
Telekom Srbije, Telenor i Vip otkupili su konkursnu dokumentaciju za učešće u postupku javnog nadmetanja za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u opsegu 791-821/832-862 MHz koje će operatori koristiti za dalje unapređivanje mobilne telefonije 4. generacije, saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Nakon što je u junu ove godine uspešno okončan proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala, oslobođen je deo spektra koji su emiteri ranije koristili za analogno emitovanje.

Taj deo spektra, takozvana "digitalna dividenda", ponuđen je operatorima elektronskih komunikacija, navedeno je u saopštenju.

Nakon isteka roka predviđenog za otkup konkursne dokumentacije, pozivu za učešće u postupku javnog nadmetanja odazvali su se svi operatori mobilne telefonije koji svoje usluge pružaju u Srbiji.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge će sprovesti postupak javnog nadmetanja saglasno svojim ovlašćenjima i u skladu sa Pravilnikom o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija po sprovedenom postupku javnog nadmetanja u radio-frekvencijskim opsezima 791-821/832-862 MHz koji je donelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dodaje se u saopštenju RATEL-a.


Bambi otvorio novi pogon
Kompanija Bambi otvorila je danas novu Plazma proizvodnu liniju u svojoj fabrici u Požarevcu, vrednu deset miliona evra, a otvaranju je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da treba da poštujemo sebe i svoje robne marke.

Vučić je rekao da je presrećan što tu radi 895 zaposlenih, što je promet prošle godine bio 88,5 miliona evra, što ima 10 miliona evra investicija ove godine i što će broj zaposlenih biti povećan.

"To znači još veću snažniju i bolju proizvodnju, bolju Plazmu, ali i bogatiji Požrevac, Braničevski okrug i Srbiju", naveo je premijer.

Kako je rekao, u budućnosti moramo više da poštujemo sebe i svoje marke i da možemo da se pohvalimo onim što radi Bambi, ali i drugi brendovi.

U tom smislu on je naveo primer Japana gde se vozi 95 odsto vozila domaće proizvodnje.

"Ovo je najkvalitetnija srpska konditorska proizvodnja, 25 000 tona izađe iz ove fabrike i treba da pokažemo poštovanje prema ovim radnicima", rekao je Vučić koji je dodao da se tuđoj robi neće braniti dolazak, da sve ide na tržište, ali da treba da gledati kako da se razvije srpska roba i naš preduzetnički duh.

Generalni direktor kompanije Moji brendovi Andrej Jovanović je istakao da je od početka rada kompanije Moji proizvodi njen cilj bio širenje poslovanja i dalji razvoj kompanija Bambi, Imlek i Knjaz Miloš.

"Kroz ulaganja u proizvodne procese i primenu novih tehnologija želimo da nastavimo širenje i održimo lidersku poziciju na tržištu Srbije i regiona", izjavio je Jovanović.

On je dodao da je cilj kompanija da održe poverenje i lojalnost potrošača.


Sale process for three Zastava factories launched
The Privatization Agency today launched a call for submission of letters of interest for participation in an auction for the sale of three Zastava factories - Zastava kamioni (Zastava Trucks) and Zastava automobili (Zastava Automobiles) in Kragujevac and Zastava specijalni automobili (Zastava Special Automobiles) in Sombor.

The deadline to submit letters of interest is November 4th.

Factories within the Zastava Group are undergoing restructuring and will go bankrupt if they fail to get a new owner.

Zastava kamioni currently employs 242 workers, Zastava automobili has three workers, while only four employees work at Zastava specijalna vozila.


Studio B dobija novog vlasnika
Agencija za privatizaciju Srbije danas je najavila da će sutra potpisati ugovor o prodaji beogradskog javnog radiodifuznog preduzeće Studio B.

Taj medij prodat je za 530.000 evra beogradskoj marketinškoj agenciji Maksim medija u čijem sastavu radi više radio stanice, među kojima su Hit FM s nacionalnom frekvencijom, gradski Jat, kao i TDI i Karolina.

Na javni poziv za privatizaciju Studija B dostavljena je jedino ponuda Maksim medije.
Studio B je bio u vlasništvu Grada Beograda, a procenjena vrednost kapitala te medijske kuće je 528.626 evra.

Rok za privatizaciju medija koji su u vlasništvu države i lokalnih samouprava je 31. oktobar, a ako do tada ne budu prodati, njihov kapital biće besplatno podeljen sadašnjim i bivšim zaposlenima.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta