Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sertić: Do maja bismo mogli da rešimo 17 strateških preduzeća
Ministar privrede Željko Sertić izhavio je danas da je Vlada Srbije na dobrom putu da do maja sledeće godine reši status 17 strateških preduzeća čiji je rok za privatizaciju produžen.

"Nadam se da ćemo sve završiti što je planirano. Obavezali smo se da ćemo do kraja godine da završimo sa sedam preduzeća od onih 17 za koje smo definisali zaštitu do maja sledeće godine i na dobrom smo putu da to uradimo", rekao je Sertić novinarima neposredno pred početak zvaničnih pregovora srpske delegacije sa MMF u Narodnoj banci Srbije.

Upitan da li je moguće pomeranje rokova i prioriteta on je odgovorio:

"Nećemo tražiti nijedan dan odlaganje naših obaveza koje smo preuzeli".

Govoreći o današnjem sastanku sa MMF-om, Sertić je rekao da očekuje da čuje sve njihove primedbe, ali i da "mi argumentovano obrazložimo šta smo uradili u prethodnom periodu".

"Važno da se razgovori održavaju upravo na tri meseca, najgore je kada su šumovi u komunikaciji, jer se vrlo često u javnosti objašnjava nešto što u realnom životu nije tako, tako da sa njima na ovakvim sastancima na nabolji način razjasnimo sve podatke", rekao je ministar.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta