Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kinezi zainteresovani za Telekom Srbije
Kineski telekom je zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije i tim povodom je danas održan prvi sastanak sa predstavnicima te kompanije u Vladi Srbije, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je kazala novinarima u Skupštini Srbije da postoji zainteresovanost i da Kinezi mogu da otkupe tendersku dokumentaciju za privatizaciju Telekoma.

"Kineski telekom je zainteresovan za privatizaciju Telekoma i on se u ovoj fazi pojavljuje kao novi zainteresovan za kupovinu Telekoma", navela je Matić.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekom Srbija i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se Telekom neće prodavati, ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju.

"Važno je ako možemo da taj posao (privatizaciju Telekoma) završimo pošteno, da dobijemo neki veliki novac i da kompanija ide napred. Ako ne možemo da dobijemo, nećemo ni da ga prodamo", rekao je Vučić novinarima na otvaranju trafostanice Beograd 20 u Mirjevu.

Vučić je naglasio da "neće biti srećan" ako se ne uspe u procesu privatizacije Telekoma Srbije, jer će se onda, kako je dodao, kompanija naći u ozbiljnim problemima.


Kineski investitori traže projekte da ulažu u Beogradu
Kineski privrednici, članovi Industrijske i trgovinske federacije zainteresovani su da pronađu projekte za investiranje u Beogradu, rečeno je danas u Privrednoj komori Beograda.

Ta industrijska federeacija Kine sklopila je sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Beograda.

Sporazum su potpisali zamenik predsednika te federacije Li Čunjong i izvršni direktor Komore Beograda Svetozar Krstić.

Kineski privrednici su, kako je istaknuto, zainteresovani za investicione projekte iz oblasti prehrambene, industrije auto delova i nekretnina.

Članovi tog udruženja, kojih ima 160.000, izrazili su zainteresovanost i da prenesu neke tehnologije iz Srbije u Kine.

Predstavnici Komore Beograda predstavili su kineskim privrednicima mogućnosti i uslove za ulaganje u Beograd, među kojima su Beograd na vodi, modernizacija kanalizacionog i odvodnog sistema, deponija u Vinči.

Kineskim privrednicima su predstavljene mogućnosti ulaganja u strateška preduzeća koja su u procesu privatizacije, među kojima su njih pet sa teritorije Beograda - PKB, Galenika, Politika, Ikarbus i Prva Iskra Barič.

Takođe je ukazano i na prednosti ulaganja u Srbiju i istaknuto da su porezi na plate i profit preduzeća među najnižim u regionu i Evropi, kao i da investitorima država daje podsticaje, a posebne je naglašena pogodnost sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima potpisane sa nizom zemalja.


China Telecom interested in Telekom Srbija
China Telecom is interested in buying Telekom Srbija.

On the occasion, the first meeting was held with representatives of this Chinese company at the Serbian government, said Tatjana Matic, state secretary at the Ministry of Trade, Tourism and Telecommunications.

She told reporters at the Serbian parliament that it is certain that the Chinese can purchase the tender documents.

The Privatization Agency released on July 3 an open call for participation in the sale of capital of Telekom Srbija and the bids should go public on November 16.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta