Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Mediji: Kineski telekom teško da je izvestan kupac Telekoma
"Kineski telekom" koji je zainteresovan za privatizaciju "Telekoma Srbija" teško da je izvesni kupac, pošto je "Dojče telekom" uveliko prisutan u regionu i "i te kako zainteresovan za kupovinu srpskog teleoperatora", pišu danas beogradski elektronski mediji.

Nemačka kompanija uglavnom poseduje stoprocentno ili većinsko vlasništvo u bivšim državnim monopolima. U regionu posluje u Hrvatskoj, Makedoniji, CG, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji... dok u Srbiju planira da uđe preko američkog investicionog fonda "Apolo", tvrde mediji.

Za kupovinu srpskog "Telekoma" neobavezujuće ponude iznad jedne milijarde evra dala su dva kupca - Fond "Apolo" koji bi, prema nezvaničnim saznanjima, za najviše dve godine preprodao ga "Dojče telekomu" i drugi kupac je ruska telekomunikaciona kompanija.

Fond "Apolo", nezvanično, nudi 1,2 milijarde evra, mada je Srbija, takođe nezvanično, spremna da svoj paket vlasništva od 58 odsto akcija plus 20 odsto akcija čiji je vlasnik sam "Telekom", proda za 1,4 milijarde evra.

Predsednik Jedinstvenog sindikata "Telekoma" Slavoljub Kandić tvrdi da bi cena ispod 1,7 milijardi evra za kupovinu 78 odsto "Telekoma" bila manja od ponude koju je dobijala Vlada premijera Mirka Cvetkovića.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala "Telekom Srbija" i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se "Telekom" neće prodavati ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju, a privatizaciji se protive i zaposleni kompaniji, navodeći da je to "profitabilno preduzeće koje puni državnu kasu".

Reprezentativni sindikati "Telekoma Srbija" najavio je veliki protest, u utorak, protiv prodaje kompanije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta