Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ništa od dogovora sa "Esmarkom" o prodaji "Železare Smederevo"
Premijer Aleksandar Vučić saopštio je na konferenciji za novinare da nije postignut dogovor sa "Esmarkom" oko prodaje "Železare Smederevo".

- Pravi razlog za odbijanje ponude jeste da nismo dobili garancije da će se očuvati obrtni kapital "Železare". Ispunili smo sve obaveze prema MMF-u, ovo nije kraj "Železare", nismo izgubili bitku i rat - rekao je premijer.

Prema njegovim rečima Vlada će već od ponedeljka objaviti svoj plan kojim će putem javnog poziva odabrati menadžerski tim, odnosno angažovanje najboljih ljudi koji će znati da upravljaju "Železarom".

- Uveren sam da ćemo uspeti da nađemo partnera sa kojim će "Železara" biti stub srpske privrede - rekao je premijer.

Obrazlažući takvu odluku, premijer je rekao da je odluka o nepotpisivanju ugovora doneta u dogovoru sa privatizacionim savetnikom.

Vučić je kazao da je takva odluka bila veoma teška odluka za Vladu Srbije.

- Više meseci radimo na tome da spasemo "Železaru" da spasemo ono što je bio motor srpske industrije, da povećamo bruto domaći proizvod uz istovremeno teške mere na polju fiskalne konsolidacije da bi nam Srbija postala konačno zdrava ekonomija, da bi smo imali zdravu privredu - rekao je premijer.

Vlada Srbije razmatrala je na današnjoj sednici novu ponudu "Esmarka" koja je stigla jutros u četiri časa. Pre odluke vlade o prihvatanju ponude "Esmarka", stav su dali i privatizacioni savetnik i Komisija za strateško partnerstvo.

U Vladi su i bili i predstavnici Sindikata "Železare" i gradonačelnik Smedereva.

Bez obzira na to kakav bude ishod pregovora sa "Esmarkom"," Železara" će nastaviti da radi, poručio je ranije premijer Vučić. Vučićev plan B je angažovanje menadžmenta koji bi činile osobe koje dobro poznaju tu oblast – da nabavljaju sirovinu i prodaju čelik. A sve bi bilo rađeno pod punom kontrolom države.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta