Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
UGOVOREN NOVI POSAO ENERGOPROJEKTA U KAZAHSTANU VREDAN 50 MILIONA USD
Energoprojekt Visokogradnja a.d. i investitor TOO Accent Development Solutions potpisali su krajem februara tekuće godine "Ugovor za projektovanje i izgradnju Administrativnog kompleksa AO Forte banke u Astani, u Kazahstanu".
Ugovorena vrednost radova iznosi 50 miliona USD (bez PDV-a). Rok za realizaciju projekta je 14 meseci.


Prodaje se deo kapitala akcionarskog društva "C market"
Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Trgovinskog akcionarskog društva "C market" Beograd.

Na prodaju je 16,3% ukupno registrovanog kapitala, što predstavlja 70% društvenog kapitala "C marketa". Ukupna procenjena vrednost kapitala koji se prodaje iznosi 9.302.244 EUR.

Zainteresovana lica mogu podneti prijave u zatvorenim kovertama najkasnije do 3. aprila 2015. godine do 12 časova. Otvaranje glavnog koverta i koverte sa oznakom: "Podaci o ponuđaču" održaće se 7. aprila 2015. godine u 12 časova po beogradskom vremenu, u prostorijama Agencije za privatizaciju, a otvaranje ponuda će se održati 17. aprila 2015. godine u 11 časova.


Svarovski premešta proizvodnju iz Kine i Češke u Srbiju
Austrijski koncern "Svarovski" zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i Srbiju, saopštila je danas ta kompanija.

U kineskom Jingšangu, odlukom Svarovskog, biće zatvoreno 200 radnih mesta, a u Češkoj 75.
"Nakon sveobuhvatne promene međunarodne strategije proizvodnje, narednih meseci proizvodnja će biti skoncentrisana na sedište u Vatensu (Austrija) i novi pogon u Srbiji. Pogoni u Kini i Češkoj će biti zatvoreni, a biće posebno snažno investirano u postrojenje u Vatensu", najavljuje "Svarovski" u saopštenju.

Proteklih meseci su analizirani proizvodni pogoni u inostranstvu, pri čemu "Svarovski" ističe, da uslovi konkurentnosti u Kini otežavaju koncernu proizvodnju pod sopstvenim visokim poslovnim etičkim i kvalitativnim standardima.

Zbog toga se kompanija odlučila na zatvaranje pogona u Kini, o čemu su informisani zaposleni.

U Češkoj, kako se navodi u saopštenju, tokom godine će uslediti povlačenje.

Proizvodnja, kako se navodi u saopštenju, biće skoncentrisana i unapređena u Vatensu i Srbiji.


Prodaja imovine preduzeća "Autoprevoz Loznica"
Oglašena je prodaja nepokretne i pokretne imovine preduzeća u stečaju "Autoprevoz - Loznica" ukupne vrednosti 7.403.900 dinara.

Prodaju se zgrada dispečerskog centra, benzinska pumpa, autobusko stajalište u Malom Zvorniku uz druge predmete pokretne imovine.

Zainteresovani treba da dostave konkursnu dokumetaciju najkasnije 5 dana pre zakazane prodaje. Javno nadmetanje će se održati 3. aprila 2015. godine u 12 sati u Loznici.


Prodaje se imovina preduzeća "Niška pivara"
Proizvodno-poslovni kompleks akcionarskog društva u stečaju "Niška pivara" ponovo je stavljen na prodaju. Ukupna vrednost se procenjuje na 200.000.000 dinara.

Dokumentaciju je potrebno predati do 30. marta 2015. godine.

Javno nadmetanje će biti održano 2. aprila 2015. godine u 11 časova u prostorijama pivare u Nišu.


Swarovski relocates production from China and Czech Republic to Serbia
Austrian concern Swarovski is closing its production units in China and Czech Republic as it plans to focus on production in Austria and Serbia, the company announced today. By the company's decision, 200 workers will be laid off in Yingshang, China and another 75 in Czech Republic.

- After a comprehensive change in international production strategy, the focus in the next few months will be on the production at the headquarters in Wattens (Austria) and the new production plant in Serbia. Units in China and Czech Republic will be closed, and particularly big investments will be made in the production facility in Wattens - Swarovski said in its release.

Production facilities abroad have been under a magnifying glass over the past few months. As a result, Swarovski points out that competition conditions in China make it harder for the concern to keep production in line with its own high business, ethical and quality standards.

Therefore, the company decided to close its units in China. When it comes to Czech Republic, Swarovski says it will withdraw from this country during the year.


Objavljen poziv za prodaju kapitala C marketa
BEOGRAD - Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem za prodaju kapitala "C marketa" u dnevnom listu Politika i na svom internet sajtu.

Pravo učešća imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih ili fizičkih lica, navedeno je u saopštenju Agencije za privatizaciju.

Agencija je na prodaju ponudila 16,26275 odsto ukupno registrovanog kapitala, što predstavlja 70 procenata društvenog kapitala Trgovinsko akcionarskog društva "C market" iz Beograda.

Ukupna procenjena vrednost kapitala na dan 31. decembra 2013. godine iznosi 9.302.244 evra.

Početna cena za prodaju kapitala iznosi 100 odsto procenjene vrednosti imovine, odnosno 9.302.244 evra.

Zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 3.aprila 2015. godine do 12.00 sati po beogradskom vremenu na adresu Agencije za privatizaciju u Beogradu, Terazije 23.

Prijava se podnosi u okviru zatvorenog koverta, zajedno sa ponudom, u skladu sa načinom definisanim u Uputstvu za ponuđače, a za interesovani su dužni da uplate depozit za učešće u postupku, u iznosu od 930.224 evra.

Otvaranje Glavnog koverta sa oznakom "Podaci o ponuđaču" održaće se 7. aprila 2015. godine u 12.00 sati, u prostorijama Agencije za privatizaciju.

Otvaranje koverta sa oznakom "Ponuda" biće održano 17. aprila 2015. godine u 11.00 sati, navedeno je u saopštenju Agencije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta