Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Telekom releases public call for privatization advisor – Deadline March 6
Telekom released public call for privatization advisor for the company sale, it was stated at the company website.

The subject of public procurement, as stated in the call, are services of management consulting from an advisor in the form of expert help in defining proposal of privatization model of Telekom with an objective to develop telecommunications in Serbia.

Criterion for the contract, as it was stated, is the most favorable economic offer.

Delivery deadline is March 6 and the same day, after deadline for offers submission expires, public bids opening will be conducted.

Ordering party will make a decision on the contract assignment within 25 days as of public bids opening and will deliver it to all bidders within three days as of the day of the decision.


Mid Europa traži prilike za ulaganje u Srbiju
Investicioni fond Mid Europa partners, koji je za 575 miliona evra kupio Denjub fuds grupu, vlasnika srpskih kompanija Imlek, Bambi, Knjaz Miloš i Mlekara Subotica, najavio je da traži nove mogućnosti za ulaganje Srbiju.

"U Srbiji smo aktivni već godinama i nastavićemo da tražimo nove prilike za investicije. Verujemo da postoji više atraktivnih prilka za ulaganje u Srbiju", rekao je za Blic osnivač i predsednik Mid Europa partnersa Tjeri Bodon.

On je naglasio i da postoje mogućnosti da se Imlek, Bambi i Knjaz Miloš prošire kroz akvizicije u drugim zemljama regiona, navodeći da je Mid Europa partners dokazao na primeru ulaganja u kompaniju SBB da uspešne srpske kompanije imaju potencijal da postanu regionalni lideri.

Bodon je precizirao i da će menadžmentu srpskih kompanija pomoći da uvećaju svoj izvoz na druga tržišta u regionu gde su njihovi brendovi poznati.

Bodon je ocenio da srpska ekonomija ima potencijal da ubrzano raste i dostigne standard razvijenih zemalja centralne i istočne Evrope.

"Sektor proizvodnje i prerade hrane može da bude ključni motor tog razvoja", kazao je Bodon za Blic.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta