Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Oglašena prodaja Mostogradnje, Rafinerije nafte, Magnohroma, Nevene
Agencija za privatizaciju objavila je danas prodaju kapitala beogradskih preduzeća "Dragan Marković", Mostogradnja i Rafinerija nafte, zatim Dolova iz Dolova, Zgopa iz Novog Sada, Agrobačke iz Bača, Zastava metala iz Resavice, Graničara iz Gakova, Puteva iz Sremske Mitrovice.

Oglašena je prodaja kapitala i preduzeća Porečje iz Vučja, Severtrans iz Sombora, Duvan iz Ljubovije, Fabrika reznog alata iz Čačka, Teretni transport iz Bora, Armatura iz Aleksandrovca, Industustrija obuće Beograd.

Na prodaju je ponuđena imovina preduzeća Magnohorm iz Kraljeva, Industrije za preradu Majdanpek, Majevica holding iz Bačke Palanke, Nevene iz Leskovca, Partizanskog puta iz Beograda.

Početna cana za kapital preduzeće "Dragan Marković" je 9,36 miliona evra, Mostogradnje za 1,56 miliona evra, Rafinerije nafte 5,27 miliona evra, Zgopa 3,67 miliona evra, Agrobačke 1,4 miliona evra, Porečja 7,84 miliona evra, Fabrike reznog alata 3,6 miliona evra, Armature 2,27 miliona evra, Industrije obuće 3,43 miliona evra.

Za imovinu Magnohroma početna cena je 10,5 milioan evra, za imovinu Nevene 2,39 miliona evra, Partizanskog puta 266.157 evra, Majevice holdinga 2,64 miliona eva, Industrije za preradu 3,57 miliona evra.


Isplata stare devizne štednje od 1. juna
Isplata ovogodišnje dospele rate stare devizne štednje počeće u ponedeljak, 1. juna, na šalterima Evrobanke (Eurobank), koja je zvanični agent Vlade Srbije u isplati tog dela javnog duga, saopštila je danas ta banka. Evrobanka je omogućila vlasnicima računa hartija od vrednosti da u filijalama te banke mogu dati Nalog za prenos dospele rate stare devizne štednje serije A2015 na štedni račun.

Davanjem naloga za prenos, sredstva će već nakon 31. maja biti automatski preneta na štedni račun i po želji klijenta slobodna za raspolaganje ili dalju štednju.

Pri podizanju rate stare devizne štednje, potrebno je da klijent (vlasnik ili ovlašćeno lice) priloži potvrdu o stanju na računu u Centralnom registru hartija od vrednosti (CRHoV) i važeću ličnu ispravu.

Klijenti, koji prethodnih godina nisu dolazili u banku, mogu besplatnim pozivom na telefon 0800 1111 44 dobiti sve informacije u vezi s podizanjem dospelih obveznica za 2015. godinu.

Eurobank je svim zainteresovanim građanima omogućila da i posredstvom internet stranice www.eurobank.rs/stanovnistvo/stednja.117.html dobiju odgovore na sva pitanja od savetnika za štednju, kao i dodatne informacije koje se odnose na isplatu stare devizne štednje.

Isplata stare devizne štednje počela je 2002. godine i trajaće do 2016. godine.

Obveznicama stare devizne štednje Republike Srbije trguje se na Beogradskoj berzi.


"Halcom" postao deo ELITE programa londonske berze
"Halcom" je, zajedno sa 24 kompanije, pozvan od strane "London Stock Exchange" grupe (u daljem tekstu LSEG), da se pridruži njihovom pan-evropskom programu ELITE, objavljeno je na sajtu kompanije. Sve kompanije ove grupe imaju zajedničke karakteristike: ambiciju i brz rast.

Pan-evropski ELITE program je osnovan 2012.godine, od strane LSEG-a, a njegov osnovni cilj je da svojim članovima pruži mogućnost umrežavanja, direktne kontakte i poznanstva u okviru finansijskih i konsultantskih poslova, u kombinaciji sa odličnim edukativnim treninzima i savetovanjem. Interna komunikacija članova ovog programa je omogućena putem veb portala. Od 2012. do proleća ove godine, ELITE programu se priključilo 200 kompanija (iz Nemačke, Finske, Španije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Grčke i Rumunije), a nedavno se priključilo više od 25 evropskih kompanija. Jedna od njih je "Halcom", koja je na području elektronskog bankarstva i sistema plaćanja, prisutna na deset međunarodnih tržišta, od čega je 13 godina u Srbiji.

- Zadovoljni smo pozivom na ELITE program. Za Halcom, ovaj poziv služi kao priznanje za ceo dosadašnji rad, naročito kada jedna renomirana međunarodna organizacija, kao što je LSEG, vidi kvalitete uspeha ambiciozne kompanije koja ima mnogo potencijala i želju za daljim rastom - izjavio je Marko Valjavec, direktor kompanije "Halcom".

Krajem aprila i početkom maja, održan je niz događaja u Londonu i Milanu na kojima su pozdravljeni novi članovi ELITE programa, gde je takođe prisustvovao i "Halcom".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta