Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Objavljen javni poziv za preduzeće "Branko Perišić"
Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine preduzeća "Branko Perišić" AD, iz Kruševca.

Predmet prodaje čine pokretna i nepokretna imovina u svojini preduzeća, čija je procenjena tržišna vrednost 4.836.268,73 evra, koliko iznosi i početna prodajna cena.

Zainteresovana lica mogu podneti prijave za učešće u Postupku najkasnije do 22. jula 2015. godine do 12:00 časova, po beogradskom vremenu, navodi se u saopštenju Agencije.

Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom: "Podaci o ponuđaču" održaće se dana 24. jula u prostorijama Agenicije za privatizaciju.

Kompletan tekst Javnog poziva može se pogledati na sajtu Agencije za privatizaciju - www.priv.rs .


Usvojene izmene zakona o privatizaciji i standardizaciji
Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o privatizaciji, kojima je predloženo produženje roka za privatizaciju preduzeća od strateškog značaja i preduzeća na Kosovu. U obrazloženju zakona je navedeno da je cilj izmena da se uspešno reši sudbina preduzeća u kojima postoje uslovi za privatizaciju, da se olakša postupak privatizacije i da se utvrdi realno stanje njihove imovine, obaveza i kapitala, odnosno da se utvrdi njihova stvarna tržišna vrednost.

Po Zakonu o privatizaciji, 31. decembar 2015. godine je krajnji rok za privatizaciju svih 526 preduzeća u portfelju Agencije za privatizaciju.

Predlog Ministarstva privrede je da se do godinu dana produži rok za privatizaciju 17 preduzeća, a na Kosovu i Metohiji je 18 neprivatizovanih firmi.

Poslanici su danas usvojili i izmene i dopune Zakona o standardizaciji, kojima je predviđeno da Institut za standardizaciju može da obavlja i druge poslove, radi uspostavljanja održivog i stabilnog izvora finansiranja.

Zakon predviđa da Institut može da se bavi i poslovima sertifikacije, kao i pružanjem stručne pomoći za primenu, odnosno ispunjavanje zahteva srpskih standarda.

Izmenama je predviđeno i da se nacionalni standardi drugih država mogu koristiti kao osnova za donošenje srpskih standarda samo u slučaju kada u određenoj oblasti ne postoje međunarodni standardi, kao i da se u tom slučaju mogu donositi i izvorni srpski standardi i srodni dokumenti.

Ukinuta je obaveza Instituta da rešenja o donošenju i povlačenju srpskih standarda i srodnih dokumenta objavljuje u "Službenom glasniku".


Amendments to Privatization and Standardization Law adopted
The Parliament of Serbia today adopted amendments and supplements to the Privatization Law, which call for the extension of the deadline for privatization of companies of strategic importance and firms located in Kosovo. As explained, the aim of these amendments is to successfully determine the fate of companies that meet requirements for privatization as well as to confirm the real state of their assets, liabilities and capital, that is, to determine their real market value.
According to the Privatization Law, 31 December 2015 is the final deadline for privatization of all 526 companies in the portfolio of the Privatization Agency.


"Jedinstvo" iz Sevojna zakazalo skupštinu akcionara za 25. jun
Građevinsko-montažna kompanija "Jedinstvo" iz Sevojna obavestila je nedavno investicionu javnost da će 25. juna održati redovnu skupštinu akcionara. Tačke dnevnog reda će biti uobičajne – usvajanje godišnjih izveštaja i odluke o izboru revizora.

Konsolidovani poslovni prihodi ove kompanije tokom prošle godine su oslabili za 30% na 5,7 milijardi dinara, dok je neto dobit iznosila tek 253 miliona dinara, čak 32% slabije u odnosu na 2013.

Akcije "Jedinstva" od početka godine beleže simboličan minus od 0,2% uz nešto pojačan obim trgovanja, a na ceni od 5.487 dinara tržišna kapitalizacija iznosi 1,7 milijardi dinara ili 13,8 mil EUR .


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta