Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
OTP banka Srbija preuzela Findomestik banku
OTP banka je preuzela Findomestik banku u Srbiji, kupovinom svih akcija te italijanske finansijske institucije u našoj zemlji, tako da je ovom akvizicijom povećala učešće na srpskom bankarskom tržištu sa 1,4 odsto na 1,9 odsto.

Kako je navedeno u saopštenju OTP banke, Findomestik banka Beograd fokusirana je na poslovanje sa stanovništvom i sa učešćem od 0,5 odsto zauzima 21. mesto na bankarskom tržištu Srbije, ima mrežu od 26 filijala od kojih se sedam nalaze u srpskoj prestonioci, a broj njenih klijenata dostiže skoro 90.000.

Preuzimanjem Findomestik banke, mreža filijala OTP-a u Srbiji se prvenstveno širi u Beogradu, a broj njenih klijenata će premašiti cifru od 200.000.

Findomestik banka na tržištu Srbije posluje od početka 2006. godine, a od 2011. je u potpunosti u vlasništvu BNP Pariba (Paribas), jedne od najvećih svetskih bankarskih grupacija, koja od tada upravlja i ovom bankom u Srbiji.

"Rast prvenstveno želimo da postignemo u domenu poslovanja sa stanovništvom, posebno u oblasti POS plaćanja, kao i kreditnih kartica i pružanju usluga elektronskog bankarstva. Nadamo se da će više od 65.000 klijenata Findomestik banke biti zadovoljni ponudom usluga OTP banke", izjavio je predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija, Imre Bertalan.

"OTP banka Srbija se proteklih godina permanentno razvijala i prošlu godinu je završila sa skromnom dobiti. Očekujemo da se nastavi ovaj pozitivan trend, a ova akvizicija će svakako doprineti unapređenju poslovanja", rekao je zamenik predsednika Izvršnog odbora OTP bank Plc. Mađarska, Laslo Volf.

Volf je rekao da je strateški cilj OTP banke da poveća učešće na tržištima zemalja gde su prisutni, dodajući da je u proteklih godinu i po dana, posle Hrvatske i Rumunije, ovo treća kupovina banke koju sprovodi, navedeno je u saopštenju OTP banke.


"Merkatus tekstil" počinje proizvodnju ove nedelje
Kompanija "Merkatus tekstil", koja je iznajmila deo proizvodnih pogona pirotske kompanije "AHA Mura Prvi maj" koja uskoro ide u stečaj, počeće sa šivenjem već ove nedelje, a već u roku od par nedelja biće obezbeđen posao za oko 300 radnika, kazao je danas Tanjugu Vidak Milatović, iz "Merkatus tekstila".

Od nekadašnjih 1.300 radnika kompanije "AHA Mura Prvi maj", oko 300 radnika biće angažovano u firmi koja je zakupila deo proizvodnih pogona.

"Već smo počeli da na osnovu ugovora o preupućivanju angažujemo prve radnike. Važno je za radnike da potpisivanjem ovakvog ugovora neće izgubiti svoja prava koja im sleduju odlaskom "AHA Mure Prvi maj" u stečaj, tako da će sva njihova prava biti zaštićena", kazao je Milatović.

On je naveo da šivenje treba da počne već ove nedelje a u roku od dve nedelje planiran je angažman 300 radnika za početak.

"Ugovor o preupućivanju važiće do 25. juna, kada će verovatno "AHA Mura Prvi maj" otići u stečaj, nakon čega ćemo odmah sa svim radnicima zaključiti "normalne" ugovore", kaže Milatović.


OTP takes over Findomestic - BNP Paribas leaving Serbia
OTP banka Srbija has announced in a release it took over Findomestic banka in Serbia after acquiring all shares of this Italian specialized bank in Serbia.
According to the release, OTP banka Srbija has increased its share in the Serbian banking market from 1.4 to 1.9% with this acquisition.
Findomestic banka Beograd focuses on retail operations and ranks 21st in the banking market of Serbia with a share of 0.5%. It has a network of 26 offices, seven of which are situated in Belgrade, and close to 90,000 clients.
With this transaction, the network of OTP banka Srbija offices will be primarily expanded in Belgrade, while the number of its clients will exceed 200,000.
Findomestic banka operates in Serbia since early 2006. In 2011, it was completely taken over by BNP Paribas, one of the world's largest banking groups, which then also assumed the management of the bank in Serbia.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta