Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Železnica dobila tri nova društva
Železnice Srbije saopštile su danas da su se stekli uslovi za početak rada tri nova privredna društva za prevoz putnika, prevoz robe i železničku infrastrukturu u okviru tog sistema.

Kako se navodi u saopštenju, nova privredna društva u Železnicama Srbije u prethodna tri dana su konstituisala svoje skupštine i imenovale vršioce dužnosti izvršnih direktora.

Osnivanje novih firmi i razdvajanje delatnosti deo je reformi u Železnicama Srbije koje bi trebalo da omoguća smanjivanje subvencija za železnicu, koje se kreću preko 100 miliona evra godišnje. Planirano je da sektor za prevoz tereta više ne dobija subvencije i posluje isključivo na komercijalnoj osnovi od januara 2018, a kako bi se podstakla konkurencija na tržištu, do kraja decembra 2015. biće uvedena naknada na korišćenje infrastrukture.

Za predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom "Infrastruktura železnice Srbije" imenovan je Goran Maksić, a izvršni direktori su Milan Šegan i Dušan Garibović.

U Društvu za železnički prevoz robe "Srbija kargo" za vršioca dužnosti predsednika Odbora i generalnog direktora imenovan je Miroljub Jevtić, a za izvršne direktore diplomirani ekonomista Zvezdan Pavićević i diplomirani mašinski inženjer Radoljub Gemaljević.

Skupština Društva za železnički prevoz putnika "Srbija voz" prihvatila je predlog da se za predsednika Odbora i vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje Jugoslav Jović, a izvršni direktori su Vesna Brajović i Vesna Radosavljević.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta