Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Uslovno odobrena kupovina "Studija B", bez zainteresovanih za "Tanjug"
Prva sednica Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala RTV "Studio B" održana je u četvrtak (13. avgust 2015. godine). Komisija je konstatovala da je pristigla prijava za učešće dostavljena u skladu sa Javnim pozivom, Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine i Uputstvom za ponuđače, pa je doneta jednoglasna odluka da se ista uslovno odobri, dok se ne izvrši provera u vezi sa uplatom depozita i podacima o ponuđaču. Vreme i mesto održavanja druge sednice Komisije za otvaranje ponuda biće naknadno saopšteno. Vlasnik "Studija B" je Grad Beograd, a vrednost kapitala te medijske kuće je 528.626 EUR.

Istovremeno, postupak javnog prikupljanja ponuda radi prodaje kapitala novinske agencije "Tanjug" proglašen je neuspešnim, s obzirom na to da u predviđenom roku Agenciji za privatizaciju nije dostavljena nijedna prijava za učešće. Republika Srbija prodaje 100% udela u vlasništvu u "Tanjugu" čija je vrednost kapitala procenjena na 760.936 EUR, što je i početna cena na nadmetanju. Pravo na učešće u tom postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju "Studija B" i "Tanjuga" objavljen je krajem juna, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani.


Prodaja "Župe" iz Kruševca
Stečajni upravnik oglasio je prodaju Akcionarskog društva za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu "Župa" u stečaju iz Kruševca i prodaju imovine preduzeća.

Početna cena stečajnog dužnika kao pravnog lica je 189.795.435 dinara, a predmet prodaje su još i diskont "Rasadnik" u Kruševcu (početna cena 4.038.550 dinara), restoran "Bagdala" u Kruševcu (početna cena 3.188.800 dinara), motel "Rubin" u Pojatu sa pomoćnom zgradom (početna cena 41.206.500 dinara) i putničko vozilo (početna cena 126.150 dinara).

Javno nadmetanje biće održano 21. septembra 2015. godine u Kraljevu.


Poništen postupak prodaje preduzeća "Magnohrom"
Agencija za privatizaciju objavila je danas da je poništila javni poziv za prodaju kapitala preduzeća "Magnohrom" iz Kraljeva. Javni poziv za prikupljanje ponuda za nadmetanje radi prodaje kapitala tog preduzeća objavljen je 27. maja 2015.

Početna cena prodaje bila je 10,5 mil EUR što je i procenjena tržišna vrednost imovine koja se prodaje.

Preduzeće "Magnohrom" privatizovano je 2006. kada ga je kupila kompanija iz Indije "Global steel holding" za 1,2 mil EUR, ali je ugovor raskinut 2008. godine, jer kupac nije ispunjavao ugovorene obaveze među kojima je i investicija od 23 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta