Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Javni poziv za prodaju dela zemljišta PKB u septembru
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je za Radio Beograd da očekuje da će prvi poziv zainteresovanima za kupovinu dela zemljišta Poljoprivrednog kombinata Beograd biti raspisan polovinom septembra.

Mali je rekao da PKB pravi gubitke iz meseca u mesec, koje pokriva Grad.

Ocenio je da PKB neće propasti već da je prodaja dela zemljišta prilika da budući investitor uloži novac i znanje u poboljšanje proizvodnje, pošto Grad nema ni resurse ni kadrove za organizovanje poljoprivredne proizvodnje, niti treba time da se bavi.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević rekao je da gradsko građevinsko zemljište PKB-a neće biti na prodaju i da će budući investitor morati da sačuva delatnost narednih pet godina.

- Prodavaće se samo poljoprivredno zemljište sa pratećim objektima i stočnim fondom, a od potencijalnog kupca tražićemo garancije za kontinuitet delatnosti i preuzimanje optimalnog broja radnika - izjavio je Milosavljević.

Pojasnio je da PKB raspolaže sa ukupno 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Predsednik Samostalnog sindikata PKB-a Milisav Đorđević i predsednik Sindikata PKB UGS Nezavisnost Miko Lišanin protive se bilo kakvoj privatizaciji PKB-a.

Milisav Đorđević rekao je za Radio Beograd da PKB ima dugove od oko 2,7 milijarde dinara iz prethodnog perioda, prema državi kao poveriocima i to najviše za doprinose.

Đorđević smatra da postojeći dugovi "mogu da se reše prodajom 50 hektara građevinskog zemljišta PKB-a u blizini Mosta Mihajla Pupina."

Đorđević je najavu prodaje dela zemljišta nazvao "pokušajem pljačke PKB-a i kriminalnom radnjom".

Miko Lišanin iz UGS Nezavisnost PKB-a izjavio je za Radio Beograd da Beograd ne treba da se odrekne svoje "fabrike hrane".

- PKB bi mogao da bude glavni proizvođač hrane u Srbiji, a možda i na Balkanu, samo kada bi se njime upravljalo profesionalno i kada bi se radilo u korist države - rekao je Lišanin.


Call for sale of part of land of PKB in September
Belgrade Mayor Sinisa Mali told Radio Beograd that he expected the first invitation for all those interested to bid for part of the land of the Agricultural Corporation Belgrade (PKB) would be issued mid-September.

Mali said that PKB was making losses month in month out, stressing that all the losses were being covered by the City.

He assessed that PKB would not go to pot, adding that the sale of part of its land was an opportunity for the future investor to invest money and knowledge in production upgrade, given that the City had neither resources nor people to organize agricultural production.

Assistant Mayor Borko Milosavljevic said that the city building land of PKB would not be put up for sale, stressing that the future investor would have to keep the core activity of PKB unchanged over the next five years.

He also explained that PKB had a total of 17,000 hectares of agricultural land at its disposal.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta