Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dajrekt Media grup postala vlasnik 10 odsto Pinka
Dajrekt Media d.o.o. postala je vlasnik 10 odsto kapitala Pink Internešnal kompani (Pink International Company), saopšteno je danas.

"O promenama u vlasničkoj strukturi, Pink International Company je kroz ustaljenu zakonsku proceduru obavestila Regulatorno telo za elektronske medije i druga nadležna tela", navedeno je u saopštenju Pinka.

Kako je precizirano o svim strateškim i programskim pitanjima korporacije odlučivaće se, kao i do sada, na nivou Upravljačkog borda Pink International Company.

Dajrekt media group je regionalni medijski sistem koji posluje u osam zemalja Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Bugarskoj, a 14 godina posluje u oblastima medija i komunikacija. Bila je u vlasništvu bivšeg gradonačelnika Beograda i lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa, ali je 2013. godine prodata bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovu.


Za "Telekom" zainteresovano 16 kandidata
Za privatizaciju "Telekom Srbija" zainteresovano je ukupno 16 kompanija i fondova. Toliko ih je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, poslalo svoja pisma o zainteresovanosti, odnosno neobavezujuće ponude, na adresu ovdašnje agencije za privatizaciju.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je juče da će Radna grupa u naredne dve nedelje analizirati sve prispele ponude i predložiti kvalifikovane ponuđače. Radna grupa koju čine ministri će nakon 17. avgusta predložiti kvalifikovane ponude, nakon čega će kompanije koje i dalje budu zainteresovane, dostaviti konkretne ponude.

Zvanično nije obelodanjeno koje kompanije su poslale svoje ponude. Među njima su, osim investicionih fondova, nezvanično i "Deutsche Telekom", "Telekom Austria", ali i nekoliko kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država.


MMF će konstatovati procenu rasta BDP na plus 0,5 odsto
Međunarodni monetarni fond konstatovaće pozitivna ekonomska kretanja u Srbiji i promeniti procenu rasta BDP na plus 0,5 odsto u 2015. godini, saznaje RTS.

MMF je već promenio svoju prvobitnu prognozu od minus 0,5 na nula.

Prema nedavnoj oceni predsednika vlade Aleksandra Vučića, Srbija bi ove godine mogla da ostvari rast BDP-a između 0,5 i jedan odsto.

Tome u prilog idu kretanja u prvih sedam meseci.

Deficit budžeta od početka godine, zaključno sa julom, kreće se između 25 i 30 milijardi dinara.

To je četiri ili pet puta manje od ciljane vrednosti koju je podržao MMF i tri puta manje od nivoa kriterijuma iz Mastrihta.

U julu je, kako saznaje RTS u Ministarstvu finansija, zabeležen budžetski suficit od 2,2 milijarde dinara.


IMF estimates Serbia's GDP growth to plus 0,5%
The International Monetary Fund will state positive economic trends in Serbia and change estimation of GDP growth to plus 0,5% in 2015, RTS finds out.

IMF has already changed its primary forecast from minus 0,5 to zero.

According to recent estimation of representatives of the Government of Aleksandar Vucic, this year Serbia could generate GDP growth between 0,5 and one percent.

Trends in the first seven months contribute to that.

As of the beginning of the year, budget deficit, ending with July, ranges RSD 25-30 billion.

As RTS finds out at the Ministry of finance, July saw budget suffice of 2,2 billion dinars.


Niška pivara prodata firmi osnovanoj pre dva meseca
Predsednik Skupštine poverilaca "Niške pivare" Miljan Damnjančević potvrdio je danas za agenciju Beta da je to preduzeće prodato za 130 miliona dinara firmi "Grupa kapitalni projekti" iz Niša.

Prema njegovim rečima, "Niška pivara" prodata je iz stečaja neposrednom pogodbom i to preduzeću čiji je vlasnik bugarski državljanin.

"Novi vlasnik je o prodaji pregovarao sa stečajnim upravnikom a sa nama, predstavnicima poverioca, razgovarao je o budućnosti pivare. Rekao nam je da je zainteresovan za ponovno pokretanje proizvodnje i za povratak jednog broja radnika na posao", istakao je Damnjančević.

Stečajni upravnik "Niške pivare" Ljubomir Kostić nije želeo da za Betu govori o prodaji tog preduzeća, ali je rekao da će se za koji dana oglasiti saopštenjem.

Informaciju o prodaji za sada još nema ni Privredni sud u Nišu.

Prema evidenciji Agencije za privredne registre firma "Grupa kapitalni projekti" je aktivno privredno društvo osnovano 2. juna, sa sedištem u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

"Niška pivara" je u stečaju od avgusta 2013. godine. Prvi pokušaj njene prodaje bio je održan 11. septembra, sa početnom cenom od 396 miliona dinara. U proteklih 11 meseci bilo je osam neuspelih licitacija, a na poslednjoj je početna cena iznosila 160 miliona dinara.

Pivara je prodata kao proizvodno-poslovna celina sa 22.620 kvadrata poslovnog prostora i 3,65 hektara zemljišta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta