Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Erste banka udvostručila dobit - Za šest meseci 742,3 miliona dinara
Neto dobit Erste banke u Srbiji u prvoj polovini 2015. godine dvostruko je veća nego u istom periodu prošle godine i iznosi 742,3 miliona dinara, objavila je danas sa banka sa sedištem u Novom Sadu. Bilansna suma je uvećana je za 5,5%, sa 97,8 milijardi dinara na kraju 2014. godine na 103,1 milijardi dinara na kraju prve polovine ove godine.

Erste banka je u prvih šest meseci 2015. godine ostvarila 21% više operativnih prihoda nego u prvoj polovini 2014. godine, dok su operativni rashodi veći za 6,8%.

Operativna dobit je na kraju prve polovine 2015. godine veća za 61% u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 1,25 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 774,4 miliona dinara, navodi se u saopštenju Erste banke u Srbiji, članica austrijske Erste grupe.

Precizira se da je po osnovu prihoda od kamata u prvom polugodištu ostvareno 2,6 milijardi dinara, što je za 25,2% više nego u istom periodu prethodne godine.

Prihodi Erste banke na osnovu naknada i provizija su porasli za 3% i iznose 865,5 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine prihod po tom osnovu iznosio 840,7 miliona dinara.

Vlasnica Erste banke Novi Sad, austrijska Erste grupa je u prvoj polovini 2015. godine prikazala solidnu neto dobit od 487,2 miliona evra u prvoj polovini 2015. godine, u poređenju sa minusom od 929,7 mil EUR u istom periodu prethodne godina, a pozitivan doprinos dale su sve zemlje, osim Mađarske.

Bilansna suma Erste grupe porasla na 197,5 mlrd EUR u poređenju sa 196,3 mlrd EUR na kraju 2014. godine, navodi se u saopštenju te bankarske grupe sa sedištem u Austriji.


Kombinat aluminjuma dobija vlasnika
Nikšićki Uniprom, u vlasništvu Veselina Pejovića, početkom naredne nedelje uplatiće poslednju, treću ratu za imovinu Kombinata aluminijuma u stečaju.
Nakon isplate treće rate Uniprom će zvanično postati vlasnik ove podgoričke fabrike, pišu Dnevne novine.

Odluka o uplati treće rate, u iznosu od 13.880.000 evra, doneta je nakon što je stečajna uprava izvršila upis imovine KAP-a u katastru na Uniprom i sredila potrebnu dokumentaciju.

To je bio osnovni uslov za uplatu preostalog novca, koji je Pejović postavio, kada je u martu uplatio drugu ratu u iznosu od 10.020.000 evra.

"Želim da se na Uniprom prepiše imovina kako bih imao obezbeđenje za sredstva koja sam dao", kazao je tada Pejović.

Pored upisa imovine, Pejović je tražio i da bivši vlasnik KAP-a, ruski CEAC, i s njim povezane kompanije, odustane od tužbi koje je pokrenuo protiv podgoričke fabrike.

Njemu je posebno problematičan bio spor koji je pred Okružnim sudom u Nikoziji povela En plus grupa, a zbog kojeg su zabranjene transakcije sa imovinom Kombinata, uključujući prodaju i fabrike Unipromu.

Upravljanje KAP-om Uniprom je preuzeo 10. jula prošle godine, a ugovorena cena je 28 miliona evra.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta