Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Fabrika reznog alata" iz Čačka ponovo na prodaju
Agencija za privatizaciju objavila je poziv za učešće u postupku privatizacije Akcionarskog društva "Fabrika reznog alata" iz Čačka metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Predmet prodaje čini paket akcija što predstavlja 57,64913% ukupnog kapitala subjekta privatizacije.

Rok za prijavu je 29. oktobar do 15 časova, a ovaranje ponuda najavljeno je za 30. oktobar u 10 sati.


Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala koji je predmet prodaje iznosi 2.332.301,35 EUR.

Početna cena iznosi jednu trećinu procenjene vrednosti kapitala koji se nudi na prodaju, odnosno 777.433,78 EUR.


Belgrade Stock Exchange to extend trading hours until 2 PM starting November 2nd
Based on the Statute and the Rules of Business of the Belgrade Stock Exchange, Director Sinisa Krneta has made a Decision on the Duration of Trading Phase. In the regulated market segment, trading in all kinds of securities in all market segments is organized in line with the Method of Continous Trading that will take place between 9 AM and 2 PM in the future.
This decision came into effect on the day it was made - September 25th, and it will be applied as of November 2nd.


POTPISANA JOŠ 2 UGOVORA O PRODAJI KAPITALA MEDIJA
U skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji i Zakona o javnom informisanju i medijima, na osnovu kojih je sproveden postupak privatizacije, rešenja Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, kao i Uputstva o postupku potpisivanja i overe potpisa na ugovorima i aneksima, od 24.01.2014. godine, dana 28.9.2015. godine, u prostorijama Agencije za privatizaciju potpisani su Ugovori o prodaji kapitala sledećih izdavača medija:

Radio Šid, MB 08126437 - ugovor je potpisao zakonski zastupnik kupca „KOPERNIKUS CABLE NETWORK“ doo, Niš.
Radio Raška, MB 17034243 - ugovor je potpisao zakonski zastupnik kupca „KOPERNIKUS CABLE NETWORK“ doo, Niš.

Napominjemo da je Agencija za privatizaciju, u skladu sa zakonom, bila u obavezi da pre potpisivanja ugovora dobije saglasnost Uprave za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija i Regulatornog tela za elektronske medije - REM.

Agencija za privatizaciju je, do sada, potpisala 6 ugovora o prodaji kapitala izdavača medija.


Erbas traži dobavljače i u Srbiji
Evropski proizvođač aviona kompanija Erbas (Airbus) sutra će u Beogradu organizovati susret sa predstavnicima oko 40 preduzeća iz srpske avioindustrije u nameri da u Srbiji pronađe dobavljače delova za svoje proizvode, kao i sa predstavnicima Vojske Srbije.Prvom delu konferencije "Erbas grupa – Dan dobavljača", kako je najavljeno, prisustvovaće srpski ministri privrede i odbrane Željko Sertić i Bratislav Gašić, dok će u ime Erbas grupe govoriti Marko Miklis, potpredsednik kompanije i direktor za region Kanade, Evrope i Zajednice nezavisnih država.

Nakon plenarnog dela sledi radni deo konferencije, koji je zatvoren za javnost, a na kome će predstavnici preduzeća iz srpske vazduhoplovne industrije i Vojske Srbije održati više od 70 unapred zakazanih sastanka sa predstavnicima Erbas grupe.

Kompanija Erbas je najveći evropski i jedan od svetskih lidera u vazduhoplovnoj industriji, koja posluje u velikom broju zemalja i sarađuje sa više hiljada dobavljača iz više od 100 zemalja sveta.

Za jedan od dugoročnih ciljeva ta kompanija je, kako se navodi, definisala i rast udela dobavljača van granica Zapadne Evrope, i to u ukupnom iznosu od 40 odsto do 2020. godine.


Opština Vršac povećava svoj udeo u "Centru Milenijum"
Skupština opštine Vršac donela je odluku o upisu i kupovini akcija akcionarskog društva "Centra Milenijum", prenosi portal "evrsac".

Skupština "Centra Milenijum", u cilju prevazilaženja finansijske situacije i unapređenja poslovanja, donela je odluku o emitovanju 12. emisije akcija bez javne ponude, radi povećanja vrednosti kapitala. Odluku o emisiji akcija i poziv za upisu akcija prosleđen je svim akcionarima "Centra Milenijum".

Kako je Opština Vršac vlasnik 72,399% akcionarskog kapitala "Centra Milenijum", ima pravo da upiše i kupi 1.085 akcija. Nominalna vrednost jedne obične akcije je 10.000 dinara.

Skupština Opštine Vršac ovlastila je predsednika opštine Vršac da u ime i za račun opštine Vršac potpiše Ugovor o upisu akcija 12. misije akcija bez javne ponude "Centra Milenijum".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta