Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Francuzi zaintersovani za državni udeo u Aerodromu "Nikola Tesla"
Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro kaže da je francuska aviokompanija zainteresovana za otkup državnog dela vlasništva u Aerodromu "Nikola Tesla".

Privatizacioni savetnik, koji bi tek trebalo da se izabere, predložiće krajem ove ili početkom naredne godine, modele privatizacije beogradskog aerodroma koji najviše odgovaraju državi Srbiji, saopšteno je nakon jučerašnjeg sastanka ambasadorke Moro sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Mihajlović je pozdravila interesovanje za privatizaciju profitabilnog srpskog avio prevoznika i poručila da će se nakon preporuke konsultantske kuće znati više detalja koji će opredeliti ovaj planirani međunarodni tender.

- To mora da bude međunarodno proznata konsultantska kuća sa iskustvom na ovakvim poslovima - poručila je Mihajlović i dodala da Srbija i Francuska imaju puno potencijala zajedničke saradnje koje mogu da razvijaju.


Očekuje se početak investicije kompanije "Tonnies" - U prvoj fazi 80.000 tovljenika
Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da očekuje da će prvi deo investicije nemačke kompanije "Tonnies" u srpsku poljoprivredu uzbrzo biti realizovan.

- Ako bude sve kako se razgovaralo, to će biti velika investicija i pomak u razvoju stočarske proizvodnje, uzgoja svinja i proizvodnji svinjskog mesa u Srbiji - rekla je ministarka, odgovarajući na pitanja poslanika na skupštinskom Odboru za poljoprivredu.

Ona je istakla da očekuje da će ta investicija biti realizovana u dogovoru sa Vladom Srbije.

Plan je, kako je rekla, da se taj posao sa kompanijom "Tonnies", u prvoj fazi, realizuje u pet modula, sa uzgojem od po 2.500 krmača, što je oko 80.000 tovljenika. Posle je planirano da se realizuje još 15 modula, koji uključuju i fabrike stočne hrane i klanice.

Bogosavljević-Bošković je naglasila da će domaći poljoprivrednici moći da budu kooperanti nemačkog giganta i da će tako obezbediti siguran plasman onoga što uzgajaju.

"Tonnies" je kompanija broj jedan u Evropi i među tri najbolje u svetu po proizvodnji svinjskog mesa, napomenula je ministarka i istakla da je to za nas izuzetna prilika i da će ta investicija predstavljati zamajac razvoja i ratarskih kultura u našoj zemlji.

U Srbiji je krajem aprila potpisan memorandum o razumevanju sa nemačkom kompanijom "Tonnies", kada je rečeno da je namera te kompanije da proizvodi tri miliona tovnih svinja na 20 farmi u Srbiji.

Planirano je da investicija te nemačke kompanije u proizvodnju u Srbiji iznosi oko 420 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta