Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Uprava carina i Privredna Komora Beograda potpisali sporazum o saradnji
Sporazum o poslovnoj saradnji Uprave carina i Privredne komore Beograda, koji bi trebalo da pomogne privrednicima da unaprede poslovanje, a samim tim i celokupan privredni ambijent, svečano je potpisan danas u Upravi carina Srbije, saopšteno je iz te institucije.

Dokument o poslovnoj saradnji u oblasti edukacije potpisali su predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i pomoćnik direktora-koordinator Uprave carina Duško Marinković.

Kako se navodi u saopštenju, cilj Sporazuma je da omogući predstavnicima poslovne zajednice da na najbolji i najbrži način budu informisani o pravima, obavezama, carinskim procedurama i olakšicama, o svim promenama propisa u ovoj oblasti, kao i o problemima njihove primene u praksi.

Osluškujući i uvažavajući zahteve privrednika, Privredna komora Beograda i Uprava carina će intenzivnije sarađivati na polju edukacije, jer će tako stečena znanja pomoći privrednicima da lakše realizuju uvozne ili izvozne poslove i unapred eliminišu potencijalne prepreke koje se mogu javiti prilikom transporta robe preko granice.

Zamisao je da se privrednim društvima i drugim zainteresovanim privrednim subjektima ponude obuke iz oblasti carinskih i spoljnotrgovinskih propisa i procedura, radi sticanja potrebnih znanja i blagovremenog praćenja promena u zakonodavstvu, a sa ciljem da brže dođu do informacija koje su esencijalne za uspešan razvoj posla kojim se bave.

Sporazum predviđa da se predavanja, seminari, okrugli stolovi i panel diskusije održavaju u gradskoj Privrednoj komori van radnog vremena, kako bi bili što posećeniji, a predavači iz Uprave carina će, osim stručnog znanja, polaznicima ponuditi i brošuru "Srpska carina u susret privredi" sa objašnjenjima propisa koji regulišu carinsko poslovanje, uz poseban osvrt na pojednostavljene carinske postupke, navodi se u saopštenju.


Customs Administration and Belgrade Chamber of Commerce ink cooperation agreement
An agreement on business cooperation between the Customs Administration and the Belgrade Chamber of Commerce, which should help businessmen improve their operations and, thus, the entire business environment, was ceremoniously signed today on the premises of the Customs Administration of Serbia, it was announced in a release.

This document about business cooperation in the field of education was signed by Milivoje Miletic, the president of the Belgrade Chamber of Commerce, and Dusko Marinkovic, the assistant director-coordinator of the Customs Administration.

The aim of this agreement is make it possible for the representatives of business community to stay up to date with the rights, obligations, customs procedures and facilities, changes in the regulations governing this area, as well as the problems of their application in practice.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta