Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tigar zabeležio rast proizvodnje i prihoda od 12%
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac izjavio je, prilikom posete kompaniji Tigar AD, da će Vlada Srbije i dalje podržavati ovo preduzeće.

Vlada je 13. septembra dala saglasnost da se dospela i nenaplaćena potraživanja države prema kompaniji Tigar AD pretvore u trajni ulog Republike Srbije, a poveriocima čiji je država suvlasnik, preporučila da svoja potraživanja konvertuju u trajni ulog u kapitalu tog društva. Posle te konverzije država će biti većinski vlasnik Tigra.

- Tigar bi trebalo da bude ponosan na svoje proizvode, renomirani kupci su skandinavske vojne kompanije, čizme se prodaju u najboljim robnim kućama u Americi - rekao je Trivunac.

Generalni direktor Tigra Branislav Čurić zahvalio je srpskoj vladi zbog odluke o pretvaranju duga u kapital.

- Drago mi je što je država prepoznala napor kompanije u prethodne četiri godine. Ovo je faza koja je bila predviđena po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), prelomnom tačkom stabilizacije kompanije. Nadam se da ovo biti dobar signal akcionarima, poveriocima i radnicima - rekao je Čurić i dodao da kompanija četiri petine proizvodnje svog glavnog proizvoda – gumene obuće, izvozi, uglavnom na tržišta severne, zapadne Evrope i Severne Amerike.

Državni sekretar je rekao novinarima da je početkom 2013. godine Tigar imao zastoj u proizvodnji i radnike koji su izgubili poverenje, i ocenio da je "sada situacija apsolutno drugačija" jer fabrika stabilno posluje i 2015. godine je imala 230 miliona dinara poslovne dobiti. Trivunac je naveo da ove godine Tigar ima rast proizvodnje i prihoda za oko 12%.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta