Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Beograd dobio kreditni rejting B1 sa pozitivnim izgledom
Beograd je najbolja destinacija za investicije u ovom delu Evrope, a dokaz je i to što je po prvi put dobio kreditni rejting B1 sa pozitivnim izgledom, što će i te kako uticati da se investitori opredele za naš grad, rekao je gradonačelnik Siniša Mali najavljujući Beogradske investicione dane, na kojima će se okupiti više od 600 učesnika iz preko 20 zemalja.

Prema njegovim rečima, grad će predstaviti veliki broj projekata javno-privatnog partnerstva, kao što je, između ostalog, obnova Sava centra. Pored Beograda, priliku da se predstavi investitorima imaće i više od 60 lokalnih samouprava.

– Kada je reč o projektima javno-privatnog partnerstva, najvažniji projekti su odvođenje otpadnih voda, izgradnja javnih garaža, odnosno šest podzemnih garaža koje su u planu, kao i obnova Sava centra, čija rekonstrukcija treba da se završi do kraja sledeće godine. Vrednost investicije je 20 mil EUR, a time će on ponovo postati biser kongresnog turizma – rekao je Siniša Mali.

Mali je naveo i projekat rekonstrukcije Starog savskog mosta, javno-privatno partnerstvo u oblasti javne rasvete, kao i razvoj atraktivnih lokacija poput Depoa ili druge faze Prokopa.

On je dodao da je Beograd danas drugačiji nego što je bio pre dve godine, ali isto tako da će biti drugačiji za tri do pet godina, prenosi Beoinfo.

– Imamo veliki investicioni potencijal, po prvi put smo smanjili broj nezaposlenih, a dobili smo i kreditni rejting, što je dovelo do pozitivnog odjeka među investitorima. To pokazuje da smo stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu Evrope. Želimo da se predstavimo i privučemo još veći broj investitora u naš grad. Istovremeno se borimo da svaki naš sugrađanin nađe svoje radno mesto i ostvari bolje uslove za život – istakao je Mali.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta